Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Κρέμα μαστίχα με λουκούμι


• ½ λίτρο (2 φλ.) κρέμαγάλακτος,
• 2-3 κουταλιές(ανάλογα με τη γεύση σας) γλυκό μαστίχα(υποβρύχιο) από βαζάκι
,• 50 γρ. (1/4 φλ.)ζάχαρη,
• 5 κρόκοι μεγάλωναβγών
,• 3 φλ. λουκούμιαάρωμα τριαντάφυλλο,κομμένα σε κύβους/ζάρια (για νααφαιρέσετε τη ζάχαρηάχνη τους, τα βουτάτε πρώτα σε κρύο νερόκαι τα στεγνώνετε).


Χτυπάτε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ξασπρίσουν.Ταυτόχρονα ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτοςμέχρι μόλις να αρχίσει να κοχλάζει (όταν εμφανιστούν φουσκά-λες στον περίγυρο του κατσαρολιού). Διαλύετε μέσα το γλυκόμαστίχα και την προσθέτετε τμηματικά στους κρόκους, συνεχί-ζοντας το χτύπημα (όπως στο αβγολέμονο).Επιστρέφετε το μίγμα στο κατσαρολάκι, το βάζετε σε μέτρια φω-τιά και συνεχίζετε να το ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζεικαι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του. Μην τοαφήσετε να κοχλάσει, γιατί θα κόψει!Το αποσύρετε από τη φωτιά και περνάτε την κρέμα από έναψιλό σουρωτήρι, ξύνοντας τον πάτο του κατσαρολιού για να βγεικαι η στρώση της πηκτής κρέμας που δημιουργήθηκε εκεί. Τηναφήνετε να μισοκρυώσει και να γίνει χλιαρή.Απλώνετε τα 2/3 των λουκουμιών σε ένα γυάλινο ταψάκι και ταπεριχύνετε με τη χλιαρή κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει και κρατά-τε το ταψάκι στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σμίξουν τα αρώ-ματα των λουκουμιών και της μαστίχας. Σερβίρετε την κρέμαγαρνιρισμένη με τα υπόλοιπα κυβάκια των λουκουμιών.

η συνταγή είναι του σεφ Περικλή Ρουσουνίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...