Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

κουλουράκια κανέλας

 ησυνταγή αυτη για κουλουρακια κανέλας είναι νηστίσιμη και κατ επέκταση ελαφρια.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με ζαχαρινη να γινουν κατάλληλα και για διαβητικους!

1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
1/2 κούπα σόδα (ανθρακούχο νερό)
3 κουταλιές κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
3 1/2 κούπες αλευρι που φουσκώνει

χτυπάμε μερικά λεπτα στο μπλέντερ το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη να πήξουν.Κοσκινίζουμε το αλευρι με την κανέλα και το γαρίφαλο σε μεγάλο μπωλ και κάνουμε λακκο στη μέση.Ρίχνουμε μέσα την σόδα και το μίγμα λαδιού-ζάχαρης και ζυμωνουμε σε μαλακια ζυμη.Πλάθουμε κορδόνια και κλεινουμε σε κυκλους.Τα βάζουμε σε λαμαρινα με χαρτι φουρνου και ψηνουμε στους 175 για 20'

η συνταγή ειναι απο το βιβλιο "νηστισιμα και υγιεινά" τομος β της κυριας Βέφας και Αλεξίας Αλεξιάδου

1 σχόλιο:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΓΜΑΚΗ είπε...

ΜΠΟΡΟΥΜΕΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
ΣΤΕΒΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΗ;
ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ;

ΔΕΣΠΟΙΝΑ (ΚΙ ΕΓΩ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...