Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

μους μανταρινι


  • 10  μανταρινια αποφλοιωμενα
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 καψάσκια βανίλια
  • 1/2 κούπα ζαχαρη
  • 2 κουταλίες λικερ πορτοκάλι
  • ξύσμα απο ενα μανταρίνι
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 ασπράδια
  • φετάκια μανταρίνι για διακόσμηση και αμύγδαλο φιλε
κάνουμε τα μανταρίνια πουρε στο μπλέντερ.Το βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού,την βανίλια,το λικερ,το ξύσμα και την ζάχαρη και βράζουμε ανακατευοντας συνεχώς ωσότου παρει την συσταση της μαρμελάδας περίπου.
Σε  μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να αφρατέψει και να στέκεται.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σιγά σιγά ενώνουμε με σπάτουλα την σαντιγυ με το μείγμα μανταρινιού και κατόπιν προσθέτουμε την μαρέγκα.
Σερβίρουμε σε ποτήρια και διακοσμούμε με φετάκια μανταρινιου και αμύγδαλο φιλε




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...