Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

νηστίσιμη μπουγάτσα



υλικα κρεμας

2 λίτρα νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ρυζάλευρο(το μωρουδιακο ξερετε! )
4 βανίλιες
ελάχιστο αλάτι
150 γρ.φυτικη μαργαρινη
1 πακετο φυλλο κρούστας
αρκετη κανελοζαχαρη(ζαχαρη και κανελα ανακατεμενα)

Βράζουμε σε κατσαρόλα ολα τα υλικα ανακατεύοντας συνεχως μεχρι να πήξει.Κατεβάζουμε απο τη φωτια και προσθέτουμε 4 κουταλιες μαργαρίνη.Βουτυρώνουμε το ταψι μας και βαζουμε 6 φυλλα βουτυρωμενα το καθένα και πασπαλισμένα με αρκετη κανελοζάχαρη.Ρίχνουμε την κρέμα.Βάζουμε απο πάνω άλλα 6 φύλλα βουτυρωμενα ενδιάμεσα και πασπαλισμενα με κανελοζάχαρη.Διπλώνουμε τις άκρες και ψήνουμε 40 λεπτά στους 180.Πασπαλίζουμε το κομμάτι μας με άχνη και κανέλα.

1 σχόλιο:

Eri είπε...

Τέλεια και η μπυγατσούλα Δέσποινα! Τέλεια για αυτες τις μέρες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...