Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

μακαροναδα του ψαρα της Δεσποινας


1/3 κούπας λάδι
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκορδο
1/2 πιπερια κοκκινη ψιλοκομμενη
1/2 πρασινη πιπερια ψιλοκομμένη
1 μικρο καρότο ψιλοκομμένο
6 ελιες γεμιστες με πιπερια σε ποδελες
1 κονσέρβα ντοματακια ψιλοκομμένα
1 κουταλακι γλυκουςζαχαρη
1/2 ποτηρι μαυροδαφνη κρασι
αλατι ,πιπερι
1/4 κουταλακι παπρικα
12 γαριδες κατεψυγμενες
15 μυδια χωρις οστρακο
4 καλαμαρακια βρασμενα σε κομματια
1 πακετο σπαγγέτι 
μαιντανο ψιλοκομμένο


βαζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδι , το σκόρδο,τις πιπεριες και το καρότο να μαραθουν,Σβηνουμε με το κρασι.Προσθέτουμε τα ντοματάκια, την ζαχαρη και τα μπαχαρικα.Προσθέτουμε ελαχιστο νερο και σιγοβράζουμε να δεσει η σάλτσα.Ρίχνουμε τα θαλασσινά και συνεχίζουμε το βράσιμο σε δυνατη φωτια για  10 λεπτα.
Βράζουμε τα μακαρονια  σε νερό με αλάτι και λιγο λάδι.Τα στραγγίζουμε και τα ανακατευουμε με την σάλτσα .Τρίβουμε πάνω μαιντανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...