Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

καρβελι ολικής της Δέσποινας


450 γρ αλευρι ολικής αλέσεως 
150 γρ.αλεύρι σταρίσιο
2 φάκελα μαγιά ξηρη
1 κουταλάκι ζαχαρη
2 κουταλάκια γλυκου μέλι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 φλ.τσαγιού γάλα χλιαρό(ή νερο αν δεν θέλουμε γάλα)
2 κουταλιές σούπας λάδι
4 κουταλιες μούσλι απλο(προαιρετικά)
3 κουταλιες χοντροκομμένα καρύδια(προαιρετικά)



βάζουμε στο μίξερ το αλευρι ,το αλατι,το λάδι   και το μέλι..Σε ενα μπωλ βάζουμε το γάλα και το κουταλάκι με την ζάχαρη.Διαλύουμε μέσα την μαγιά  και αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσει.Μετά την προσθέτουμε στο αλευρι και ανοίγουμε το μιξερ μεχρι να γίνει το ζυμάρι μια μπαλα γυρω απο τον γάντζο.Προσθέτουμε τα καρυδια και το μούσλι και το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα περίπου.Πλάθουμε ενα μεγάλο καρβέλι ή δυο  μικρότερα και τα τοποθετούμε σε ταψι με λαδόχαρτο.Αφήνουμε να φουσκώσουν αλλη μιση ώρα.Τρυπάμε σε τρια σημεια την επιφάνεια του ψωμιου.Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...