Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

νηστησιμη σοκολατόπιτα της Δέσποινας


2 κούπες σπορέλαιο
4 κουπες γλυκαντικα( κουπες φρουκτόζη,2 ζαχαρίνη)
1 κούπα κακάο αγλυκο
2 κούπες καφε γαλλικο αρωματικο ή 2 κουπες χυμο πορτοκάλι
4 κούπες φαρινα
1 κουπα λικερ καφε ή λικερ πορτοκαλι
2 βανιλιες ή ξυσμα πορτοκαλιου
2 κουταλάκια σοδα διαλυμενα στο ποτο

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το σπορέλαιο,γλυκαντικα,κακαο και τον καφε ή τον χυμο.Κραταμε απο το υλικο τρεις κουπες στην ακρη.
Χτυπαμε στο  μιξερ το αλευρι,λικερ με την σοδα,βανιλια ή ξυσμα και το υπόλοιπο υλικο απο την κατσαρόλα.
Το ρίχνουμε σε λαδωμενο ταψακι και ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτα.
Μόλις το βγάλουμε το χαράζουμε σε κομάτια και το τρυπάμε παντου με καλαμακι.Ρίχνουμε όλο το υλικο που κρατήσαμε προηγουμένως.

Διακοσμούμε με γλυκα κουταλιου σε κομματάκια και με γλασο σοκολάτας αν θέλουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...