Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

ελιοψωμάκια της Δέσποινας


1/2  κιλο αλευρι σταρένιο
1/2 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια μαγιά
2 κουταλάκια μπεικιν
1 1/2 κουταλάκι γλυκου αλάτι
2-3 κουταλιές μελι
2 κουταλιες λαδι
1/2 κούπα χυμο πορτοκάλι
ανάλογο νερο
1 κούπα ψιλικομμένες ελιες
1 κουταλια σούπας ξύσμα πορτοκάλι
1/2 κούπα καρύδια(προαιρετικά)

βάζουμε όλα τα υλικα στο μιξερ εκτος απο τις ελιες και τα καρύδια.Τα ζυμωνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το ανάλογο νερο ετσι ώστε να παρουμε μια ευπλαστη ζυμη που εχει τυλιχτει μπαλα στον γάντζο του μιξερ.Βαζουμε σε λαδωμενο σκευος και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα περιπου.
Προσθέτουμε τις ελιές,το ξύσμα και τα καρυδια και ζυμωνουμε ελαφρα να ανακατευτουν.
Πλάθουμε ατομικα ψωμάκια στο μεγεθος που θέλουμε(υπολογίζουμε οτι θα διπλασαστουν σε ογκο).Αφήνουμε να φουσκώσουν 1/2 ώρα.Αλείφουμε με νερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 45-50 λεπτα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...