Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

μαγειρίτσα

1 συκωταριά αρνίσια
λίγα εντεράκια (προαιρετικά)
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κρεμμυδι ξερό
2 μαρούλια
½ ματσάκι άνηθο

αλατοπίπερο
½ φλ. τσαγιού ρύζι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
χυμό από  2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

4 κούπες ζωμό ή νερό


Πλενουμε πολύ καλά την συκωταριά Ανοίγουμε την καρδιά να φύγει το αίμα.Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω με μπόλικο νερό, τα τρίβουμε απαλά με ξύδι και αλάτι, 

Ζεματάμε την συκωταριά και τα έντερα σε κατσαρολα με νερό για 10 λεπτά,Αφου κρυώσουν λίγο τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει.Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,το ξερο κρεμμύδι και την συκωταριά με τα εντεράκια.
προσθέτουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα,τον άνιθο,το αλατοπίπερο και το νερό.Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτα.Ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο λίγο πριν φάμε την σούπα.
Χτυπάμε  τα αυγά με πιρούνι ή μίξερ χειρός και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Παίρνουμε ζωμό με την κουτάλα και ενώ συνεχίζουμε το κτύπημα των αυγών, τον προσθέτουμε λίγο-λίγο.Τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα,.Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικα να παει παντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...