Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

cheesecake καιμάκι της Δέσποινας


"βάση
10 λεπτές φέτες πασχαλινο τσουρέκι
σιροπι απο το γλυκο βυσσινο
3 κουταλιες λικερ βυσσινο

κρέμα
διπλή δόση της παρακάτω κρεμας
          η

300 γραμ. μπισκότα πτι-μπερ
150 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη

κρέμα
1 σιδερένιο κουτάκι ermol παγωμένο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαστιχα
1 κουταλιά σούπας λικερ μαστίχας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

επικάλυψη
1 κούπα σπιτικό γλυκό βύσσινο ή 1 βάζο έτοιμο

διαδικασία
τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού σε πυρεξ  ι και τις βράχουμε με το μειγμα σιροπιού και λικερ
                                                 ή

Στο μπλέντερ, αλέθουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί όλο το μίγμα. Σε μια πιατέλα, βάζουμε ένα τσέρκι ή το στεφάνι απο μια κουμπωτή φόρμα. Ρίχνουμε το μπισκότο και στρώνουμε με τα χέρια μας, πατώντας καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ τουλάχιστον.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ermol να αφρατέψει με  την ζάχαρη και τη μαστιχα(αφου τις εχουμε αλέσει μαζι να γίνουν σκόνη) και το λικερ.Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί. Χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την κρέμα μας, τη βάση των μπισκότων. Αφήνουμε στο ψυγείο το cheesecake, να παγώσει καλά.
Αφου παγώσει στραγγίζουμε λίγο το γλυκο απο το σιρόπι και το απλώνουμε πάνω απο την παγωμένη  κρέμα

Δικής μου εμπνευσης αυτή η παραλλαγή!Ο συνδυασμός μαστίχας και Βύσσινου θυμίζει παγωτό καιμάκι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...