Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

η μαγειρίτσα της Δέσποινας

η πατροπαράδοτη συνταγή της μητέρας μου για μαγειρίτσα είναι τύπου φρικασέ!Εγω έβαλα τις.."πινελιές" μου και ιδού το αποτέλεσμα


1 συκωταριά αρνίσια +1 πνευμόνι επιπλέον(που μου αρέσει!)
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο μεγάλο
1 κρεμμύδι ξερο
2-3 μαρούλια χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μάραθο ψιλοκομμένο
αλατοπίπερο
1/2 κουταλάκι εσταγκόν ( προαιρετικά)
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί γλυκό
2 κούπες νερό
αυγολέμονο
2 αυγά
χυμό από  2 λεμόνια

1 κούπα ζωμο απο το φαγητό


Πλενουμε πολύ καλά την συκωταριά και τα πνευμόνια Ανοίγουμε την καρδιά να φύγει το αίμα.Τα ζεματάμε σε κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά,Αφου κρυώσουν λίγο τα ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει.Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια,το ξερο κρεμμύδι,το πράσο ψιλοκομμένο και την συκωταριά με το πνευμόνι.Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα,τον άνηθο,το αλατοπίπερο,εσταγκον,ξυσμα και το νερό.Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο:Χτυπάμε  τα αυγά με πιρούνι ή μίξερ χειρός και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Παίρνουμε ζωμό με την κουτάλα και ενώ συνεχίζουμε το κτύπημα των αυγών, τον προσθέτουμε λίγο-λίγο.Τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα,.Κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικα να παει παντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...