Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

πασχαλινά κουλουράκια της Παγώνας

η δόση της συνταγής είναι για τρεις οικογένειες! .Δοκιμασμένη συνταγή και φτίαχνει νοστιμα κουλουράκια..

4 κιλά αλεύρι
800 γρ.φυτίνη
125 γρ.βουτυρο αγνο + 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
10 αυγά
2 φάκελλα αμμωνία
1 κουταλιά σούπας σόδα διαλυμένη σε λίγο λεμόνι χυμό
2 μικρές κούπες τσαγιού γάλα χλιαρό
10 καψουλες βανίλια
2 κουταλιές ούζο
1 κιλό ζάχαρη άχνη

χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.Χωρίζουμε τα αυγά (ασπράδια απο κρόκους) και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα βουτύρου ζάχαρης και κατόπιν την μαρέγκα.Διαλύουμε την αμμωνία καλά στο γάλα και την ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.Ρίχνουμε και την σόδα διαλυμένη στο λεμόνι,τις βανίλιες και το αλευρι περίπου 4 κιλά(όσο πάρει)
Πλάθουμε τα κουλουράκια(φωνάζουμε και βοηθό για την συγκεκριμένη δόση!)Αλείφουμε με κρόκο αυγού
Τα βάζουμε στα ταψια με λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά

2 σχόλια:

cook είπε...

νοστιμια!!φετος λεω για πρωτη φορα να κανω πασχαλινα κουλουρακια...αν βαλω περισσοτερο βουτυρο και λιγοτερη φυτινη?

οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

δεν πειράζει!Συνήθως παρατηρώ οτι οι παλιες συνταγες είχαν πολυ φυτινη.Μετα χρησιμοποιήθηκε και η μαργαρινη.
Αντικατέστησε οσο θες με βουτυρο.
Απλα εχω παρατηρήσει οτι με την φυτινη γίνονται πιο τραγανά...
Καλή επιτυχία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...