Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

πασχαλινά μπισκότα




  • 1 κούπα βούτυρο μαλακό



  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη



  • 3 κούπες αλεύρι


  • μπισκότα φτιαγμένα απο παιδια

  • 5 βανίλιες



  • 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ



  • 1 αυγό




  • Εκτέλεση
    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε το μπέικιν, τις βανίλιες και τον κρόκο του αυγού και ζυμώνουμε για λίγο με τα χέρια. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια με κουπ πατ. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε αβουτύρωτο ταψί. Ψήνουμε για 10'-15' λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε με σιρόπι γλυκόζης και διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα.

    Εύκολη Ζαχαρόπαστα: Χτυπάμε στο μίξερ 2 ζαχαρούχα γάλατα και προσθέτουμε 4 βανίλιες.Προσθέτουμε σιγά σιγά 10 κούπες ζάχαρη άχνη.Μόλις γίνει μπάλα στο μίξερ που πλάθεται το χωρίζουμε και το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.









    πηγη συνταγής:www.vefashouse.gr

    4 σχόλια:

    TasteFULL είπε...

    Δέσποινα, τέλεια είναι τα στολίσματα! Τι ηλικίας παιδάκια τα έφτιαξαν; τελικα΄η μαγειρική πρέπει να μπει στα σχολεία!

    οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

    τα παιδια ειναι 3-4 ετων με λιγη βοηθεια...Να δεις με τι καμαρι το ελεγαν στους γονεις οτι εφτιαξαν μπισκοτα!

    οι συνταγές της Δέσποινας είπε...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

    τα παιδια ειναι 3-4 ετων με λιγη βοηθεια...Να δεις με τι καμαρι το ελεγαν στους γονεις οτι εφτιαξαν μπισκοτα!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...