Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

κουλουράκια πασχαλινά(τα κλασικα!!!!)



Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλάκι βανίλια

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κούπα βούτυρο

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 2 κροκάδια

  • 1/2 κούπα γάλα

  • 30 γρ. αμμωνία

  • Ατομα: 60-80 κουλουράκια
    Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
    Χρόνος ψησίματος: 30'
    Εκτέλεση
    Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τ' αυγά και τα κροκάδια. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα (αν χρησιμοποιείτε μίξερ, χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο) ρίξτε το γάλα και το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώστε με το γάντζο για ζύμωμα ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλέυρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 180o C, για 20'-30'. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.

    4 σχόλια:

    οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

    η συνταγή είναι της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου

    KONSTANTINA είπε...

    Η φώτο με το κοριτσάκι είναι όνειρο:)

    οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

    οντως!Ειναι χαριτωμενη!

    οι συνταγές της Δέσποινας είπε...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...