Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα μαστίχας

Υλικά (για 100 κουλουράκια)
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κιλό ζάχαρη
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1300-1400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση
.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ,το αλάτι,τη μαστίχα,το ξύσμα και τη βανίλια για 7 λεπτά να αφρατέψει καλά.

.Σε μπωλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ
Πάνω από το μπολ της ζύμης ανακατεύουμε τον χυμο πορτοκάλι με τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μείγμα.


.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.Το προσθέτουμε σιγά σιγά  και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ειναι αφράτη και ευπλαστη.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε το λιγότερο 30 λεπτά να ξεκουραστει.


.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς,στρώνουμε


λαδόκολλα στις λαμαρίνες και πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια 
.Ανακατεύουμε έναν κρόκο,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια.
.Ψήνουμε  στη μεσαία σχάρα για20-25 λεπτά.

1 σχόλιο:

οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

η συνταγή είναι της κ.Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και το..τραγουδι απο τα ζουζούνια!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...