Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Ρολάκια τσουρεκιού με κρέμα

Για τη ζύμη:
  • 50 γραμ. φρέσκια μαγιά
  • 1/2 λίτρο γάλα (Χλιαρό)
  • 900 γραμ. αλέυρι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι Αλάτι
  • 200 γραμ. βούτυρο
Για την Κρέμα:
  • 250 γραμ. βιτάμ
  • 8 κουταλιές αλέυρι
  • 1250 ml. γάλα περίπου
  • 40 γραμ. κρέμα βανίλια για βράσιμο (Γιώτης)
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγά
Αλοίφουμε προτού ψηθούν:
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. γάλα Νουνού


  • Μέσα σε μια Λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα (Χλιαρό). Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, τα αυγά και 100 γραμ. βούτυρο και ανακατέουμε με το χεράκι μας. Ρίχνουμε όλο το αλέυρι μέσα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν πλάσουμε τη ζύμη στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 100 γραμ. βούτυρο (Λιωμένο). Ζυμώνουμε για λίγο και σκεπάζουμε την ζύμη μας, με λαδόκολα και απο πάνω με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί.

  • .Για την κρέμα, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα μαζί με την κρέμα βανίλιας (Γιώτης), το πορτοκάλι χυμό και ξύσμα και τη  ζάχαρη. Ανακατέυουμε σε μέτρια φωτιά και συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο γάλα μέχρι να γίνει η κρέμα μας. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών.
  • Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μπάλες και τις ανοίγουμε όσο μπορούμε σε στενόμακρο σχέδιο.
  • Βάζουμε πάνω στη ζύμη την κρέμα και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Τυλίγουμε σε ρόλο και με ένα μαχαίρι κόβουμε φέτες 4 εκατοστά, περίπου 2 δάχτυλα.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 20 λεπτά.
  • Διαλύουμε τους κρόκους με το γάλα και με ένα πινέλο, αλοίφουμε τα ρολάκια μας.

Τα ψήνουμε στους 180c μέχι να ροδίσουν, περίπου 15-20 λεπτά είναι.


δική μου πρόταση να προσθέσουμε στην κρέμα σταφίδες ή αποξηραμένα φρουτα.Θα το απογειώσει! 



1 σχόλιο:

οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

την συνταγη την βρηκα στο http://www.sintagespareas.gr/.Ειναι υπέροχη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...