Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

τούρτα μπανάνα της Δέσποινας

η τούρτα στα πρώτα γενέθλια του πριγκηπα μου!
Παντεσπάνι:
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κούπα κακάο
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1 κουταλια λικερ μπανανας
  • 1 κούπα βραστό νερο
Κρέμα
  • 3 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα χυμο μπανάνα
  • 1 φάκελο ανθος αραβοσιτου στιγμης βανιλια
  • 1/4 κουπας αχνη ζαχαρη
  • 1/2 κουπα πολτοποιημένες μπανάνες
Γλάσο:
  • 1 κιλό σαντιγυ έτοιμη
ή
  • 4 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα άχνη
  • 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
  • 1 κουταλάκι ζελατίνη διαλυμένη σε 2 κουταλάκια κρύο νερο
Βρέξιμο παντεσπανιού:
  • 1 κουπα χυμο μπανανα χλιαρο
  • 1 κουταλια λικερ μπανανα


  • Για το παντεσπάνι, βάζουμε όλα τα υλικά εκτος απο το βραστο νερο, στο μίξερ και χτυπάμε 2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε σε χαμηλη ταχύτητα να ενσωματωθούν τα υλικά.Το μειγμα βγαίνει αρκετα υγρο μην σας φοβισει! Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε το ταψι και ψήνουμε για 40-50 λεπτα στους 180.







  • Για την κρέμα, χτυπαμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμο με το ανθος αραβοσιτου και τη ζαχαρη. Προσθέτουμε τον πολτο μπανανας. Παγώνουμε στο ψυγείο.







  • Για το γλάσο σαντιγυ, χτυπαμε την παγωμενη κρεμα γάλακτος με την άχνη την βανίλια και την ζελατινη ωσπου να γίνει αφράτη σαντιγυ. Δεν παραχτηπάμε γιατι θα "κόψει".







  • Για τη συναρμολόγηση, κόβουμε το παντεσπάνι σε δυο πάτους. Βρέχουμε το πρωτο παντεσπάνι με τον χυμο και το λικερ. Απλώνουμε την κρέμα και τοποθετούμε το δευτερο παντεσπανι. Το βρέχουμε κι αυτο και γαρνίρουμε με την σαντιγυ την οποια μπορουμε να χρωματισουμε με λιγες σταγονες χρωμα ζαχαροπλαστικης.



  • μπορεί να γίνει και με γεύση φράουλα αν αντικαταστήσουμε τις μπανάνες με 1 κούπα φράουλες και λικερ και χυμο φράουλας!



    2 σχόλια:

    KONSTANTINA είπε...

    Υπέροχο! Να το χαίρεσαι το μπουμπουκάκι σου : )

    οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

    Ευχαριστω Κωνσταντίνα μου!

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...