Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

βασιλόπιτα ammaretto

η συνταγη ειναι του Στέλιου Παρλιαρου
ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη άχνη
125 γρ. Αμύγδαλο αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
125 γρ. Φιστίκι αιγίνης αποφλοιωμένο αλεσμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
6 μεγάλα Αυγά
250 γρ. Αλεύρι
1 κουταλάκι Baking powder
300 γρ. Ξερά φρούτα ψιλοκομμένα
200γρ. Amaretto

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύουμε τα ξερά φρούτα μέσα στο amarettoγια 24 ωρες.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τις δύο σκόνες -αμυγδάλου φιστικιού- μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Πολτοποιούμε στο blender τα ξερά φρούτα μαζί με το amaretto και το ρίχνουμε στο πρώτο μίγμα συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα μαζί με το baking powder. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. τοποθετούμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...