Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

κουραμπιεδάκια αρωματικά της Δέσποινας



  • 750 γρ. βούτυρο(250 γρ.τύπου Κερκύρας,250 γρ.φυτίνη με άρωμα βουτύρου,250 μαργαρίνη)
  • 2 κούπες τσαγιού αμυγδαλόψυχα καβουρδισμένη (με μια κουταλιά καστανή ζαχαρη και 1 κουταλιά βουτυρο)και χοντροαλεσμενη
  • 150 γρ.ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη με λίγη απο την ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κιλό αλευρι
  • 1 κουταλάκι σόδα και 1 φάκελο μπαικιν
  • 1σφηνάκι μικρο ούζο
  • 1 σφηνάκι λικερ πικραμύγδαλο ή τεντουρα
  • 1 σφηνάκι μαστίχα
  • 1 σφηνάκι χυμο πορτοκάλι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ανθόνερο,αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

χτυπάμε το βούτυρο 10 λεπτά και άλλα 10 με την ζάχαρη μαζί.
Ρίχνουμε τους κρόκους, τη σόδα διαλυμένη στα υγρα υλικά και σταδιακά το αλευρι ανακατεμένο με την βανίλια και το μπαίκιν.
Κατόπιν προσθέτουμε την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε κομματάκι και πλαθουμε τα κουραμπιεδάκια.
ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά με αέρα.
Μόλις χλιαρύνουν ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη

3 σχόλια:

mia maria είπε...

Καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία:)

Elpiniki είπε...

Καλη Χρονια! Μακαρι το 2012 να ειναι γεματο υγεια, αγαπη και ευτυχισμενες στιγμες!

Pela Sofi είπε...

Καλή χρονιά! ευτυχισμένο το 2012!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...