Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

γαλατόπιτα με άρωμα μαστιχας της Δέσποινας

2 λίτρα γάλα(εγώ έβαλα βιολογικο απο τις κατσικούλες του μπαμπά μου!)
2 κούπες τσαγιου σιμιγδάλι ψιλό
2 κούπες ζάχαρη ή φρουκτόζη
1 κουταλάκι μαστίχα σκόνη(την αλέθουμε στο μιξερ με λίγη απο την ζάχαρη.)
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας λικερ μαστιχα

Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με την μαργαρίνη.Ρίχνουμε σταδιακά στο γάλα που βράζει το σιμιγδάλι ανακατευοντας ζωηρά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά μολις δέσει.
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά και την μαστίχα και το λικερ και τα ριγνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα γάλακτος -σιμιγδαλιού.Τα ανακακευουμε με το σύρμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψι και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτα μέχρι να ροδίσει

η φωτογραφία είναι απο οτι πρόλαβα να..περισώσω!
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γλυκο κουταλιού βύσσινο απο πάνω

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

κρέμα latte macchiato light της Δέσποινας

1200γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
2 φάκελα ανθος αραβοσίτου βανίλια(όχι στιγμής)
4 κουταλιές γεμάτες espresso στιγμιαίο


3 κουταλιές λικερ baileys
10 κουταλιές γλυκαντικό
8 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
Σιρόπι σοκολάτας( sweet balance) χωρίς ζάχαρη

Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγιες του φακέλου αντικαθιστώντας την ζάχαρη με ζαχαρίνη και προσθέτωντας τον καφέ στο γάλα.Μόλις το κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά λικερ baileys.
Σε ψηλό  ποτήρι του fredo Ρίχνουμε ελαχιστο σιρόπι σοκολάτα και σπαζουμε μέσα ενα μπισκότοΒρεχουμε το μπισκότο με λιγο λικερ και ρίχνουμε την κρέμα χλιαρή μέχρι επάνω.Διακοσμούμε με σιρόπι σοκολάτας


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...