Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

κέικ φυστίκι











‎4 αβγά
2 φλυτζάνια πολτοποιμένη μπανανα
2 φλυτζάνια αλέυρι φαρινα
2 φλυτζάνια φρουκτοζη
1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι φυστικια χοντροαλεσμένα
1 κουταλακι σοδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 φλυτζανάκι του καφέ σταφίδες
2 κουταλιες λικερ τεντουρα

χτυπαμε τα αυγα με την φρουκτοζη να αφρατεψουν.Ριχνουμε στο μειγμα την μπανανα,την σοδα με το ποτο και το λαδι.Στη συνεχεια ριχνουμε το αλευρι σε δοσεις τα φυστικια,κανελα και σταφιδες και ανακατευουμε.

Ψηνουμε σε βουτυρωμενη φορμα περιπου μια ωρα

γλάσο βανιλιας γυαλιστερο
4 κουπες ζάχαρη άχνη
1/3 κούπας νερό η γάλα
2 κουταλιές γλυκοζη
1 κουταλάκι λικερ η 1βανιλια


κοσκινίζουμε σε κατσαρόλα την άχνη.Προσθέτουμε το νερό και την γλυκόζη.Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερο.Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το λικερ η την βανιλια.Γλασάρουμε το κεικ προσέχοντας να μην ριχνουμε συνεχεια στο ιδιο μέρος






γλασαρουμε το κεικ αφου κρυωσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...