Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

αλμυρο κεικ αρκουδακι



η συνταγη είναι της κυριας Βεφας Αλεξιαδου και η διακοσμηση δική μου!!

1/2 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα γιαούρτι
2 κούπες τριμένα τυριά
1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 κούπες αλεύρι
3 κ.γ μπέικιν
3 αυγά (χωριστά κρόκοι - ασπράδια)
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με τα κροκάδια. Χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατέψτε την απαλά με το υπόλοιπο μίγμα. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40' περίπου.Οταν κρυώσει βγάλτε το από την φόρμα και φυλάξτε το κλεισμένο με πλαστική μεμβράνη.

εγω το εκανα στην φόρμα αρκουδακι και το διακοσμησα με τριμμενο τυρι,σαλαμι αερος,τυρι σε φετες,ελιτσες κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...