Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

η γκουρμε λαγάνα μου!

1 κιλο αλεύρι (μισο σταρίσιο ,μισό για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξυδι
2 κουταλιές ταχίνι
1 κουταλιά μελι
600 ml χλιαρο νερό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή

επικάλυψη
2 κουταλιές σούπας ελιές πράσινες σε ροδέλλες
4 ντοματινια κομμένα στη μέση
λίγη ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκου ελαιόλαδο

Ρίχνουμε στο νερό το μέλι και το διαλύουμε και κατόπιν την μαγιά.Αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει.
Ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ρίχνουμε και την μαγιά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μερος για μια ώρα περίπου να ανέβει.

χωρίζουμε την ζύμη σε 2-3 κομμάτια και τα ανοίγουμε πιτουλες μακρόστενες.Αφήνουμε να φουσκώσουν 1/2 ώρα.Κατόπιν πατάμε με τα δαχυυλάκια μας να κάνει τρυπούλες ολη η επιφάνεια και αλείφουμε με λάδι και ρίχνουμε την ρίγανη.Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πατάμε να βυθιστούν λίγο οι ελιές και τα ντοματίνια.
Ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...