Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

πουτίγκα καρύδας

1 1/2 κούπα φαρίνα
1 κούπα καρύδα
3 κουταλιές ρούμι ή λικερ καρύδας
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
5 ασπράδια αυγού
2 κρόκους αυγού
1 πρέζα αλάτι

1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
1 κουταλιά ρούμι ή λικερ
καρύδα για πασπάλισμα


χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με την ζάχαρη.Ρίχνουμε τους κρόκους ενα-ενα ανακατευοντας απαλά.
Προσθέτουμε το αλευρι κοσκινίζοντας το και το αλάτι.Κατόπιν ρίχνουμε την καρύδα και την σόδα διαλυμένη στο ρούμι.
Βάζουμε σε φόρμα του κεικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
Μόλις βγεί οπως είναι ζεστό το τρυπαμε με καλαμάκι απο σουβλάκι παντού μεχρι κατω στον πάτο.
Το περιχύνουμε με το γάλα (εγω έβαλα βιολογικο απο τις κατσικούλες του μπαμπά μου!)που έχουμε ανακατεψει μέσα τις βανίλιες και το ρούμι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το γάλα.
Ξεφορμάρουμε προσεχτικα αφου εχει κρυωσει καλα προσέχοντας να μην σπασει γιατί είναι πολύ μαλακό!!
Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα ή κάνουμε γλάσο βανίλιας με βανιλια υποβρύχιο την οποία μαλακωνουμε σε φουρνακι μικροκυμάτων μεχρι να γίνει πολυ μαλακια και να ρεει.

3 σχόλια:

Eri είπε...

Πολύ ωραίο Δέσποινα!

οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

οντως ειναι Ερη μου!Ζουμερο και τρυφερο!!
Θα ανεβασω και σε γευση καπουτσινο και σοκολατα!

manousina είπε...

Περιμένω με ανυπομονησία με γεύση καπουτσινο!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...