Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

πορτοκαλένια χαλβαδάκια αστέρια

η συνταγη ζητούσε σιμιγδαλι χοντρο ομως λόγω ¨ατυχήματος¨" εβαλα αλευρι και ομως βγηκαν...σούπερ!!!!



500 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις
3 πορτοκάλια βρασμένα με τη φλουδα
200 γρ.βιταμ
150 γρ. ινδοκαρυδο
 μερικες σταγονες εσανς πορτοκαλιου
1 κουταλια  λικερ κουαντρο ή πορτοκαλι
1 λίτρο νερό
600 γρ φρουκτόζη
διακόσμηση
καρύδι τριμμένο
γλυκο κουταλιου πορτοκάλι


Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερο με την φρουκτόζη 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια αφου τα πολτοποιήσουμε στο μπλεντερ.
Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το αλευρι και ανακατευουμε γρηγορα να πήξει αλλα να μην κολλήσει.
Ρίχνουμε την εσανς και το λικερ και τελευταίο το βούτυρο.
Στρώνουμε τον χαλβα σε ενα ταψι και αφήνουμε να κρυώσει.
Κοβουμε με κουπατ αστεράκια και τα πασπαλίζουμε με  καρύδι ή ψιλοκομμένο γλυκο κουταλιού.

Η ιδεα προήλθε απο μια συνταγη του Tlife.gr και την προσάρμοσα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...