Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

αρνακι γιορτινό με σάλτσα μουστάρδας -πορτοκαλιού και πιλάφι της Δεσποινας

2,5 κιλα αρνι (μπροστινο εβαλα εγω.Το κρεας δεν ηταν γάλακτος αλλα μεγαλυτερης ηλικιας)
1 πορτοκάλι κομμένο στα δυο
1 κουταλιά μουσταρδα
3 σκελιδες σκορδο
χυμό απο δυο πορτοκάλια
χυμο απο ενα λεμόνι
1 πρέζα μπαχαρικο μειγμα για κρέας
1/2 κουταλάκι κανελογαρυφαλο και λίγο τζιντζερ
1 ποτηρι κρασι λευκο
αλατι
1 ξυλο κανελας
λιγη ρίγανη
3 κουταλιες ελαιολαδο

παίρνουμε το κρέας και το βραζουμε λίγο με το κομμενο πορτοκάλι.Το βγάζουμε και το κοβουμε σε κομματάκια κι το αλείφουμε με την μουσταρδα
Βαζουμε το λαδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα σκορδα.Ριχνουμε το κρέας,το σοτάρουμε και το σβήνουμε με το κρασι.Κατόπιν ρίχνουμε τους χυμούς και όλα τα μπαχαρικά.Συμπληρωνουμε αν χρειάζεται λίγο νερακι και αφηνουμε να βρασει τόσο ωστε να μαλακωσει αρκετα.(Εγω το εβρασα στην χυτρα ταχύτητας)
Μόλις Βράσει αφαιρούμε το κρεας και συμπληρωνουμε νερο να γινει περίπου 5 φλυτζανια ζωμος.(Κραταμε 1 κουπα ζωμο να τον δέσουμε να πήξει σε σαλτσα)Μολις βρασει ο ζωμος ρίχνουμε το ρύζι και ανακατευουμε ανα διαστηματα να μην κολλήσει.
Την σάλτσα την δένουμε σε κατσαρολάκι με μια κουταλιά κορν φλαουρ.
Σερβίρουμε καλουπώνοντας το ρύζι στο πιάτο και ρίχνουμε σάλτσα πάνω στο κρέας

αυτη η συνταγή μπορει να γίνει και με κοτόπουλο ή γαλοπουλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...