Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

μαφινς χωριάτικα της Δεσποινας

1 κούπα αλευρι ολικής άλεσης
1 κούπα φαρίνα
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού μπαικιν
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά κρασι λευκό
1 κουταλιά μέλι
1 κούπα γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές γεμάτες της σούπας βούτυρο Κερκύρας
1 /2 κούπα τυρί φέτα
1/2 κούπα ανθότυρο
1/2 κούπα ελιές ροδέλα
6 ντοματίνια κομένα ροδελα
1/2 κούπα πιπεριές πολυχρωμες ψιλοκομμένες

Σε μπωλ βάζουμε τα αλεύρια το αλάτι,το μπαικιν την ρίγανη.Προσθέτουμε το το κρασί  και το μέλι.
Χτυπάμε τα αυγά και τους προσθέτουμε το γάλα.
Λιώνουμε το βουτυρο και το ρίχνουμε στο γάλα με τα αυγά χλιαρό.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στα αλεύρια και ανακατεύουμε να βραχει το αλευρι.
Προσθέτουμε τα τυριά ,τις ελιές ,την ντομάτα και  την πιπεριά.
Εχουμε ενα αρκετά σφιχτό μείγμα.
Βάζουμε σε ταψι μαφιν χάρτινες θήκες στις υποδοχές και τις γεμίζουμε μέχρι τα 2/3 της θήκης.
Ψήνουμε στους 180 25 λεπτά περίπου

cupcakes black forest

3/4 κούπας φαρίνα
3/4 κούπας αλευρι ολικής άλεσης
1/2 κούπα ρόφημα σοκολάτας(παιδικό)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές λικερ κεράσι ή βυσσινο
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα κεράσια χωρις κουκούτσι κομμένα στη μέση

Βάζουμε σε λεκάνη τα αλεύρια,το ρόφημα,το αλάτι  την ζαχαρη και το baking.
Προσθέτουμε το γάλα ,το αυγο χτυπημένο, την σόδα διαλυμένη στο λικερ και το λάδι.Τα ανακατευουμε να βραχει το αλευρι απο τα υγρά υλικά.Προσθέτουμε τα κεράσια.Το μείγμα μας θα είναι αρκετά σφιχτό.
Βάζουμε σε ταψάκι για μαφιν χάρτινες θήκες και προσθέτουμε το μέγμα μεχρι τα 2/3 της θήκης.
Ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

αφράτα cupcakes λεμονιου της Δέσποινας

200 γρ σπορέλαιο
200 γρ ζάχαρη
200 γρ.φαρινάπ
1/2 κουταλάκι baking
4 αυγά
ξύσμα 1 λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κούπα γάλα

Ανακατευουμε όλα τα υλικά μαζι σε λεκάνη με κουτάλα να ομογενοποιηθούν.
Ντυνουμε με χαρτακια τις θήκες των μαφιν και ρίχνουμε μείγμα μέχρι τα 3/4 της κάθε θήκης.
Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 180.
Cupcake λεμονιου γεμισμενο με μαρμελαδα εσπεριδοειδων και σαντιγυ 
Γλασάρουμε(μόλις τα γλασάρω θα ανεβάσω συνταγη και φωτογραφια)

cupcakes φρουτοσαλάτα της Δέσποινας

1 κούπα φαρινα
1/2 κουταλάκι baking powder
1 τσιμπια αλάτι
3/4 της κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά λικερ φρούτου
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1 κούπα κομποστα κοκτεηλ φρουτων σε κονσέρβα

Βάζουμε σε μπωλ το αλευρι,μπαικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε  το αυγό,το λάδι,το λικερ  και το γάλα.Ανακατευουμε  απαλα με την κουτάλα να βραχουν τα υλικα και να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε την κομπόστα στραγγισμένη.
Βάζουμε στο ταψακι για μαφιν τα χαρτακια για κεικ.Προσθετουμε μεχρι τα 3/4 κάθε θήκης με το μειγμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Γλασάρουμε με γλάσο της προτιμησης μας.(οταν τα γλασάρω θα προσθέσω συνταγή και φωτογραφία!)

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

πουτίγκα καρύδας

1 1/2 κούπα φαρίνα
1 κούπα καρύδα
3 κουταλιές ρούμι ή λικερ καρύδας
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
5 ασπράδια αυγού
2 κρόκους αυγού
1 πρέζα αλάτι

1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
1 κουταλιά ρούμι ή λικερ
καρύδα για πασπάλισμα


χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με την ζάχαρη.Ρίχνουμε τους κρόκους ενα-ενα ανακατευοντας απαλά.
Προσθέτουμε το αλευρι κοσκινίζοντας το και το αλάτι.Κατόπιν ρίχνουμε την καρύδα και την σόδα διαλυμένη στο ρούμι.
Βάζουμε σε φόρμα του κεικ βουτυρωμένη και αλευρωμένη το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
Μόλις βγεί οπως είναι ζεστό το τρυπαμε με καλαμάκι απο σουβλάκι παντού μεχρι κατω στον πάτο.
Το περιχύνουμε με το γάλα (εγω έβαλα βιολογικο απο τις κατσικούλες του μπαμπά μου!)που έχουμε ανακατεψει μέσα τις βανίλιες και το ρούμι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το γάλα.
Ξεφορμάρουμε προσεχτικα αφου εχει κρυωσει καλα προσέχοντας να μην σπασει γιατί είναι πολύ μαλακό!!
Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα ή κάνουμε γλάσο βανίλιας με βανιλια υποβρύχιο την οποία μαλακωνουμε σε φουρνακι μικροκυμάτων μεχρι να γίνει πολυ μαλακια και να ρεει.

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

σαλάτα του καλοκαιριού light!

μισο μαρούλι χοντροκομμένο
1/2 σγουρή σαλάτα
1 κολοκύθι μεγάλο
2 πιπεριές φλωρίνης φρέσκες
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 κουταλιά σούπας καλαμπόκι κονσέρβας
λίγα καροτάκια βρασμένα
1 κεσέ cottaage cheese
ξυδι μπαλσάμικο

κόβουμε το κολοκύθι σε λεπτές ροδέλες.Το βάζουμε σε τηγανάκι.Τις περνάμε με ελάχιστο ελαιολαδο χρησιμοποιώντας πινέλο και ψήνουμε.



Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

σουφλέ καρύδας 2 λεπτών light

2 κουτ.γλυκου φαρινάπ
4 κουτ.γλυκού νιφάδες καρύδας
4 κουτ.γλυκού ζαχαρίνη
3 κουτ.γλυκου ρούμι ή λικερ καρυδας
1 βανίλια
6 κουτ.γλυκου γάλα
3 κουτ.γλυκου σπορέλαιο
1 ασπράδι αυγού μαρέγκα

διακόσμηση
1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα βυσσινο
1 κουταλιά σούπας νιφάδες καρύδας

Ανακατεύουμε τα υλικά μας με τη σειρά σε μια κούπα του καφέ.Βάζουμε στους 800w σε φουρνάκι μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
Τοποθετούμε σε πιάτο και διακοσμούμε με την μαρμελάδα και την καρύδα.

νόστιμο κεικ καρότου για παιδάκια

500 γρ. αλευρι που φουσκώνει
4 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη λευκή
1 κούπα λάδι
1/2 κιλό καρότα τριμμένα
1 κούπα σταφίδες
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι

χτυπάμε στο μιξερ το λάδι με τις ζάχαρες.
Ρίχνουμε το γάλα.
Προσθέτουμε τα αυγά ενα -ένα.
Κατόπιν ρίχνουμε τα καρότα,αλάτι,κανέλα και το αλευρι λίγο λίγο.
Προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας,ρίχνουμε το υλικό και ψήνουμε στους 180 για μία ώρα περίπου.
Διακοσμούμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...