Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

ζαμπονοτυρόπιτα




1 πακέτο φύλλο κρούστας
400 γρ κίτρινα τυριά ανάμεικτα (γκούντα ,τσένταρ,ενταμ)
400 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο(κεφαλογραβιέρα π.χ.)
15 λεπτές φέτες ζαμπόν κομμένες μικρα κομματάκια
200 γρ.κρέμα γάλακτος
5 αυγά


Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.Βάζουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα -ένα.
Εν τω μεταξύ εχουμε βάλει σε λεκάνη τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε την γέμιση πάνω απο τα μισά φύλλα.Προσθέτουμε  επάνω τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.Χαράζουμε το τελευταίο φύλλο.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φύλλο απο πάνω.Αφήνουμε να "τραβήξει" το υγρό και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...