Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Αλμυρό κεικ με σπανάκι



1 πακέτο φαρίνα
1 φάκελο μπαικιν
200 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
400 γρ.τυρί φέτα
500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια χλωρά
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι γλυκού καννέλα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2/3 κούπας ελαιόλαδο + 2 κουταλιές για το σοτάρισμα
αλατοπίπερο



Ζεματάμε το ψιλοκομμένο σπανάκι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει(δηλαδή το αφήνουμε να βράσει ελάχιστα  και το στίβουμε καλά να φύγουν τα ζουμιά)
Σοτάρουμε στο λαδάκι μας τα κρεμμυδάκια,το πράσο και το σπανάκι με το άνηθο.
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα -ένα και χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε και το σπανάκι με τα χορταρικά μαζί αφου το εχουμε αλατοπιπερώσει ελάχιστα.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι κοσκινίζοντας το εναλλάξ με το τυρί.
Ψήνουμε μια ώρα στους 180*




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...