Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Νηστήσιμο κεικ κρασιού με μαρμελάδα σύκο



1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα κρασί  λευκό ημίγλυκο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα σόδα αναψυκτικό
2 κούπες φρουκτόζη
6 κούπες φαρίνα
1 κουταλάκι σόδα
1/2  κουταλάκι εσανς πορτοκαλιού ή μια κουταλιά λικερ πορτοκάλι
1 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι μαστίχα σκόνη
μαρμελάδα σύκο για την διακόσμηση

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το κρασί,την σόδα αναψυκτικό ,τον χυμό πορτοκάλι με διαλυμένη τη σόδα μέσα.
Κατόπιν ρίχνουμε το μαχλέπι ,την μαστίχα και την εσάνς.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλευρι κοσκινίζοντας το.
Βάζουμε σε λαδωμενο ταψι το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά.
Μολις το βγάλουμε και κρυώσει απλώνουμε πάνω την μαρμελάδα.






2 σχόλια:

loulou είπε...

Καλημέρα! Μαχλέπι, μαστίχα, σύκο, τί υπέροχα αρώματα! Βλέπω οτι έβαλες φρουκτόζη..φαντάζομαι οτι όταν βάζουμε φρουκτόζη βάζουμε λιγότερη ποσότητα από την αντίστοιχη ζάχαρη;
Εχω αγοράσει φρουκτόζη και μια δύο φορές μόνο την έχω χρησιμοποιήσει..ακόμα ψάχνομαι..
πολύ ωραία η συνταγή σου!

οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

loulou την ιδια ποσοτητα βαζεις φρουκτοζη με ζαχαρη..ευχαριστω!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...