Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

κεικ ολικής αλεσης σοκολάτα



1 πακέτο φαρινα ολοκής άλεσης
1 κουπα ελαιόλαδο
2 κουπες ζάχαρη ή στεβια
5 αυγά
2 κουπες γάλα
3 κουταλιές κακάο
4 μεγάλες κουταλιές ταχινι σοκολάτα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές λικερ πορτοκάλι ή χυμο πορτοκάλι

χτυπάμε το λάδι  για μερικα λεπτα και προσθέτουμε την ζάχαρη χτυπώντας λιγο ακόμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ενα ενα χτυπώντας αλλα 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την σοδα διαλυμένη στο λικερ.
Παίρνουμε 1/4 κουπας απο το γάλα και διαλύουμε μέσα το κακάο και το ταχινι σοκολάτα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε εναλλαξ  γάλα και αλευρι και την βανίλια.
Βουτυρώνουμε την φορμα μας,βάζουμε το μείγμα κια ψήηνουμε στους 180 για 1 ωρα περιπου.
Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας ή ταχίνι σοκολάτα διαλυμένο σε λίγο γάλα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...