Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ρεβανί με καρύδα 2




300 γρ φαρινα
400 γρ. σιμιγδαλι ψιλό
1 κούπα καρύδα
500 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκια σόδα
2 κουταλιές λικερ καρυδας ή αλλο

σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο αγελάδας
2 κουταλιές λικερ


  • Σε μπωλ ανακατεύουμε φαρινα,σιμιγδάλι και καρύδα.
  • Στο μιξερ χτυπάμε για 10 λεπτά ζάχαρη με κρόκους
  • Ρίχνουμε την σόδα διαλυμένη στο λικερ
  • Κατόπιν το γάλα
  • Προσθέτουμε το μειγμα αλευριού λίγο λίγο
  • Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε απαλά
  • Βουτυρώνουμε μεγάλο ταψι και ρίχνουμε το μείγμα
  • Ψήνουμε στους 170 για 1 ώρα περίπου
  • Μόλις βγεί το αφήνουμε να χλιαρύνει και ετοιμάζουμε το σιρόπι
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτα αφου αρχλισει να κοχλάζει.Ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και τέλος το λικερ.
  • Κατεβάζουμε και με ενα καλαμάκι τρυπάμε το ρεβανι σε πολλα σημεια.
  • Κατόπιν σοροπιαζουμε με κουτάλα παντού να το ρουφήξει
  • Πασπαλίζουμε πάνω με καρύδα

1 σχόλιο:

Εφη είπε...

Μέσα στα αρώματα! Υπέροχο! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...