Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Κεικ σοκολατας με γλάσο μερέν τας και μαρμελαδα βύσσινο



1 πακέτο φαρίνα ολικής αλεσης
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 1/2  κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα  γάλα
150 γρ.κουβερτούρα
1 κουταλιά λικερ πικραμύγδαλο
λικες σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
1 βανιλέτα

1 μικρη συσκευασία merenta
1/2 βαζάκι μαρμελάδα

χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε τα αυγά ενα -ένα.
Προσθέτουμε το αλευρι εναλλάξ με το γάλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι ή φουρνο μικροκυματων.
Την προσθέτουμε στο μειγμα. Ανακατευουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου

Μολις κρυώσει γλασάρουμε με την μερέντα.Κοβουμε το κομματι και το διακοσμουμε με λιγη μερεντα και μαρμελαδα βυσσινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...