Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

ραβανί καρύδας





3 κούπες ινδοκάρυδο
2 κούπες ζάχαρη
450 γρ βούτυρο
6 αυγά
2 βανίλιες
3 κούπες φαρίνα
1 + 3/4 κούπας γάλα
2 κουταλιές λικερ καρύδας ή αλλο


σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κουταλιά ινδοκάρυδο
2 κουταλιές λικερ καρύδας


  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους εναν εναν.
  • Βάζουμε την καρύδα και το αλευρι καθως και το μπεικιν με τις βανιλιες σε αλλο μπωλ και ανακατευω.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα του μίξερ το λικερ και μετά αναλλαξ γάλα και μειγμα καρυδας -αλευριου.
  • Στο τελος χτυπάμε τα ασπράδια μερέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά.
  • Βουτυρώνουμε μεγάλο ταψι και ριχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.

οσο ψήνεται φτιαχνουμε το σιρόπι με την ζαχαρη, το ινδικάρυδο και το νερο βράζοντας για 5 λεπτα οταν αρχισει να κοχλάζει.Κατεβαζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το λικερ.Αφήνουμε να κρυωσει και μολις βγει το γλυκο το τρυπάμε με καλαμάκι σε πολλες μεριές και σιροπιάζουμε.
Διακοσμούμε με ινδοκαρυδο.


2 σχόλια:

loulou είπε...

Δεσποινα χρονια πολλα! Ευχαριστουμε για το λαχταριστο γλυκακι!

οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

ευχαριστω!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...