Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Χαλβάς με ινδοκαρυδο light.





1 κούπα σπορέλαιο
1 2/3 κούπας σιμιγδάλι χονδρό
4 κουταλιές ινδοκάρυδο
4 κουταλιές σταφίδες
4 κουταλιές στέβια
2 κουταλιές κανέλα

για το σιρόπι
4 κούπες νερό
1 κούπα στεβια
1 κουταλιά μελι
φλουδα λεμόνι
ξυλο κανέλας



  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικα για το σιρόπι και βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σιμιγδάλι στο λάδι να καβουρδιστει ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μολις γίνει ρίχνουμε προσεχτικά το σιροπι(αφου αφαιρεσουμε φλούδα και ξυλο κανελας) και ανακατεύουμε ζωηρά
  •  Το κατεβάζουμε απο την φωτια και προσθέτουμε την στέβια την κανέλα,τις σταφίδες  και το ινδοκάρυδο.
  • Βαζουμε σε φορμα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με εξτρα κανελα και ινδοκάρυδο.
σημείωση:Σίγουρα αυτός ο χαλβάς ειναι πιο άγλυκος απο τον κανονικό αλλά ειναι νοστιμος!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...