Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

μπισκοτα κανέλας με ελαιόλαδο νηστησιμα

ετοιμα να στολιστουν!Αναμεινατε....!





1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμο πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές λικερ τεντουρα
4 κουταλάκια μπαικιν
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά κανελα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι μείγμα σμυρνιο
500 γρ φαρίνα
500 γρ. φαρινα ολικής αλεσης
1 1/2 κούπα αλευρι για όλες τις χρήσεις

σε λεκανη βάζουμε τα λάδια κια τη ζάχαρη και ανακατευουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τον χυμο με διαλυμένη τη σόδα μεσα.
Ρίχνουμε το λικερ,τις βανιλιες το μπαχαρικο.
Προσθετουμε τα αλευρια ανακατεμενα με το μπαικιν σιγα σιγα να γινει ζυμη.
Βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα.
Κοβουμε με κουπατ.Η ζυμη τριβεται μην φοβασται ζυμωνουμε λιγο στα χερια και κοβουμε με κουπατ.
Ψηνουμε στους 180 15 λεπτα

2 σχόλια:

ZANO είπε...

Γεια σας. Σ´αυτη τη συνταγη δεν καταλαβαινω ποιο ειδος λετε φαρινα και μαλιστα κ σε ολικης αλεσης.
Ευχαριστω πολυ. Καλη Χρονια
Ιωαννα Κολοκοτρωνη. Λαρισα

οι συνταγές της Δέσποινας είπε...

φαρινα ειναι αυτο που φουσκωνει μονο του και υπαρχει και ολικης αλεσης.Καλη χρονια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...