Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

φρουτοσαλάτα "γλυκός χειμώνας"


2 πορτοκάλια μεγάλα
4 μανταρίνια
1 ξινόμηλο
1 αχλάδι
1 κούπα ανάμεικτοι ξηροί καρποί(εγω έβαλα αμυγδαλα και φιστίκι Αιγίνης)
1 κούπα γιαούρτι
2 κουταλιές stevia γλυκαντικό
1 φακελάκι βανίλια
3 κουταλιες λικερ κουαντρώ
1 μπισκοτο digestive χωρίς ζάχαρη


Κόβουμε τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια.Διαχωρίζουμε τα μανταρίνια  φετάκια,το μηλο και το αχλαδι σε κομματάκια.Τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα.
Περιχύνουμε με το λικερ.
Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Σε μπωλ ανακατευουμε το γιαούρτι με την βανίλια και τη stevia.
Tο ρίχνουμε πάνω απο τα φρούτα.
Ρίχνουμε και το τριμμένο μπισκότο digestive.



Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

super ριζοσαλάτα



2 κούπες ρύζι βρασμένο
2 αυγα βρασμένα
1 ντομάτα κομμένη φέτες
5 φέτες ζαμπόν σε λωρίδες
5 φέτες ενταμ σε κυβάκια
2 πιπεριές φλωρίνης απο βάζο ψιλοκομμένες
2-3 αγγουράκια πικλες κομμένα
 1/2 κούπα φιστίκια αιγίνης και κάσιους(κραταμε μερικα για την διακόσμηση)
1/2 κούπα μαγιονέζα + 1/2 κούπα γιαούρτι


Βάζουμε σε σαλατιέρα το ρύζι και προσθέτουμε όλα τα υλικά κομμένα.ανακατευουμε απαλά.
Σε ενα πιάτο ανακατεύουμε την  μαγιονέζα με το γιαούρτι.Τα ρίχνουμε πάνω στην ριζοσαλάτα και διακοσμούμε με τους ξηρους καρπούς.

ζαμπονοτυρόπιτα




1 πακέτο φύλλο κρούστας
400 γρ κίτρινα τυριά ανάμεικτα (γκούντα ,τσένταρ,ενταμ)
400 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο(κεφαλογραβιέρα π.χ.)
15 λεπτές φέτες ζαμπόν κομμένες μικρα κομματάκια
200 γρ.κρέμα γάλακτος
5 αυγά


Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί.Βάζουμε τα μισά φύλλα λαδωμένα ένα -ένα.
Εν τω μεταξύ εχουμε βάλει σε λεκάνη τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε την γέμιση πάνω απο τα μισά φύλλα.Προσθέτουμε  επάνω τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.Χαράζουμε το τελευταίο φύλλο.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φύλλο απο πάνω.Αφήνουμε να "τραβήξει" το υγρό και ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά


Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

λαυρακι πλακι στο φούρνο


1  ψαρι λαυρακι
2 κρεμμυδια κομμένα ροδέλες
4 ντομάτες τριμμένες και 1 κουταλιά πελτέ
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη κομματάκια
1/2 ματσάκι μαιντανό
3 σκελίδες σκόρδο
5 μεγάλες πατάτες
1 ποτήρι λάδι
1 σφηνάκι κρασί κόκκινο

Καθαρίζουμε το ψάρι.(εμένα μου το φέρνουν καθαρισμένο συνήθως!Χι χι χι...!)
Το Βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες κομμένες ροδέλες,το κρεμμύδι επίσης ροδέλες την πιπεριά και το σκόρδο κομμένα κομματάκια.Ρίχνουμε το λάδι και το κρασί σε όλο το ταψί
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,θυμάρι.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαιντανό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...