Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ρεβανί με καρύδα 2




300 γρ φαρινα
400 γρ. σιμιγδαλι ψιλό
1 κούπα καρύδα
500 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κουταλάκια σόδα
2 κουταλιές λικερ καρυδας ή αλλο

σιρόπι
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο αγελάδας
2 κουταλιές λικερ


  • Σε μπωλ ανακατεύουμε φαρινα,σιμιγδάλι και καρύδα.
  • Στο μιξερ χτυπάμε για 10 λεπτά ζάχαρη με κρόκους
  • Ρίχνουμε την σόδα διαλυμένη στο λικερ
  • Κατόπιν το γάλα
  • Προσθέτουμε το μειγμα αλευριού λίγο λίγο
  • Χτυπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε απαλά
  • Βουτυρώνουμε μεγάλο ταψι και ρίχνουμε το μείγμα
  • Ψήνουμε στους 170 για 1 ώρα περίπου
  • Μόλις βγεί το αφήνουμε να χλιαρύνει και ετοιμάζουμε το σιρόπι
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτα αφου αρχλισει να κοχλάζει.Ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και τέλος το λικερ.
  • Κατεβάζουμε και με ενα καλαμάκι τρυπάμε το ρεβανι σε πολλα σημεια.
  • Κατόπιν σοροπιαζουμε με κουτάλα παντού να το ρουφήξει
  • Πασπαλίζουμε πάνω με καρύδα

Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Τραϊφλ λευκής σοκολάτας 2 καρυδα-amaretto της Δεσποινας


Υλικά για ενα μπώλ παγωτού

100 γρ. λευκή κουβερτούρα
4 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά καβουρδισμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές ινδοκάρυδο
2 κουταλιές λικέρ amarreto
2 μπισκότα πτι μπερ


  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φουρνο μικροκυμάτων ή μπαιν μαρι
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  • Σε μπρικάκι καβουρδίζουμε λίγο τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο , το λικερ και τα μπισκότα.
  • Παγωνουμε στο ψυγειο για 15 λεπτα.




Τραϊφλ λευκής σοκολάτας με μαρμελάδα εσπεριδοειδών της Δέσποινας


υλικά για ενα μεγάλο μπωλ παγωτού

90 γρ. λευκή κουβερτούρα
4 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές μαρμελάδα 3 εσπεριδοειδή
1 κουταλιά καρύδια χοντροτριμμένα
3 μπισκότα πτι μπερ



  • Λιώνουμε την σοκολάτα για 2 λεπτά στο φουρνακι μικροκυμάτων ή μπαιν μαρι.
  • Προσθέτουμε το γιαουρτι και ανακατευουμε.
  • Προσθέτουμε την μαρμελάδα,τα καρύδια,και τα μπισκότα σε κομματάκια
  • Βάζουμε στο ψυγειο 20 λεπτα να σφίξει.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ και διακοσμούμε με μια κουταλιά μαρμελάδα

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

ραβανί καρύδας





3 κούπες ινδοκάρυδο
2 κούπες ζάχαρη
450 γρ βούτυρο
6 αυγά
2 βανίλιες
3 κούπες φαρίνα
1 + 3/4 κούπας γάλα
2 κουταλιές λικερ καρύδας ή αλλο


σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κουταλιά ινδοκάρυδο
2 κουταλιές λικερ καρύδας


  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους εναν εναν.
  • Βάζουμε την καρύδα και το αλευρι καθως και το μπεικιν με τις βανιλιες σε αλλο μπωλ και ανακατευω.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα του μίξερ το λικερ και μετά αναλλαξ γάλα και μειγμα καρυδας -αλευριου.
  • Στο τελος χτυπάμε τα ασπράδια μερέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά.
  • Βουτυρώνουμε μεγάλο ταψι και ριχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.

οσο ψήνεται φτιαχνουμε το σιρόπι με την ζαχαρη, το ινδικάρυδο και το νερο βράζοντας για 5 λεπτα οταν αρχισει να κοχλάζει.Κατεβαζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε το λικερ.Αφήνουμε να κρυωσει και μολις βγει το γλυκο το τρυπάμε με καλαμάκι σε πολλες μεριές και σιροπιάζουμε.
Διακοσμούμε με ινδοκαρυδο.


Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Γιαουρτόπιτα με μαστίχα

στην φωτο δεν εχει σιροπιαστεί αλλα είναι ελαφρύ και αφράτο!!




1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
400 γρ.φαρινα
4 αυγά
1 1/2 κούπα γιαούρτι
2 κουταλιές λικερ μαστίχας ή ούζο
2 βανιλέτες με αρωμα μαστιχας
1 κουταλάκι σόδα
1κουταλάκι κοφτο μαστιχα σκόνη

σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
3κουταλιές λικερ μαστίχα

χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε εναλλάξ κρόκους και γιαούρτι.
Διαλύουμε την σόδα στο λικερ και την προσθέτουμε.
Προσθέτουμε βανιλέτες και μαστίχα.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλευρι κοσκινισμένο.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατευουμε στο μειγμα απαλα.
Βουτυρώνουμε ταψακι βαζουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα.
Μολις ψηθεί αφηνουμε να γίνει χλιαρό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά απο το σημειο βρασμού.
Με καλαμάκι τρυπάμε σε διάφορα σημεια το κεικ και ρίχνουμε το σιρόπι καυτό.

στην φωτο δεν εχει σιροπιαστεί αλλα είναι ελαφρύ και αφράτο!!

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Τρουφάκια απο κεικ με γευση σοκολάτα και μοκα amaretto



μισο κεικ σπιτικό σοκολάτα( κανονικης στρογγυλής φορμας)
τρουφα
κακαο
τριμμένο φουντούκι

για την γευση σοκολάτα
1 κούπα σοκολατούχο γάλα
1 βανίλια

για την γεύση μόκα amaretto
3/4 κούπας espresso ετοιμο
2 κουταλιές λικερ amaretto

Τριβουμε σε ψιχουλα το κεικ.χωρίζουμε σε δυο πιατα.

Στο πρωτο πιάτο προσθέτουμε το γάλα και την βανιλια και ζυμώνουμε.Πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε στην τρούφα.
Αυτη η συνταγή ειναι τελεια για τα παιδάκια της οικογενειας


Στο δευτερο πιάτο ρίχνουμε τον καφε και το λικερ.Ζυμώνουμε και πλαθουμε μπαλάκια.Τα κυλάμε στο πικρό κακάο και άλλα στο τριμμενο φουντουκι

Ευκολο και γρήγορο!!!Ζήτω η ανακύκλωση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

Τραιφλ γιαουρτιού με μπισκοτα πτι μπερ και μαρμελαδα βυσσινο της Δέσποινας



1 συσκευασια γιαουρτι 1 κιλού 2%
1 βαζο μαρμελάδα βυσσινο  φρουκτοζης ή αλλη γευση της αρεσκειας μας χωρις ζαχαρη
1/2 πακετο μπισκοτα πτι μπερ ή digestive χωρις ζάχαρη
3 κουταλιές ζαχαρίνη ή ζάχαρη
τρούφα και αμυγδαλα για την διακόσμηση

Ρίχνουμε στο γιαούρτι την ζαχαρίνη και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε λίγο απο το μείγμα σε μπωλ και διακοσμούμε με τρούφα και αμύγδαλα.

Γρήγορο και ευκολο!!!!!!!!!!!!!

Κεικ σοκολατας με γλάσο μερέν τας και μαρμελαδα βύσσινο



1 πακέτο φαρίνα ολικής αλεσης
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 1/2  κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα  γάλα
150 γρ.κουβερτούρα
1 κουταλιά λικερ πικραμύγδαλο
λικες σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου
1 βανιλέτα

1 μικρη συσκευασία merenta
1/2 βαζάκι μαρμελάδα

χτυπάμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Ρίχνουμε τα αυγά ενα -ένα.
Προσθέτουμε το αλευρι εναλλάξ με το γάλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι ή φουρνο μικροκυματων.
Την προσθέτουμε στο μειγμα. Ανακατευουμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα.
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου

Μολις κρυώσει γλασάρουμε με την μερέντα.Κοβουμε το κομματι και το διακοσμουμε με λιγη μερεντα και μαρμελαδα βυσσινο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...