Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα μανταρίνι νηστίσιμη και Light







6 μανταρινια φελάκια αλεσμένα στο μπλεντερ(χωρις τα κουκουτσια)
ξύσμα απο 2 μανταρίνια
1 κουταλιά μαρμελάδα εσπεριδοειδών χωρίς ζαχαρη
1 κουταλιά λικερ πορτοκάλι
1 ανθος αραβοσίτου βανίλια ή πορτοκάλι (που βράζει)
600 ml νερό
6 κουταλιές στέβια ή μισό κουταλάκι συμπυκνωμένη στεβια
1 φακελάκι ζελατίνη
1 μανταρίνι φελάκια για τη διακόσμηση
λίγα φουντούκια για την διακόσμηση


Βάζουμε σε κατσαρολάκι τον πολτό των μανταρινιών,το ξύσμα,την μαρμελάδα ,λικερ και το νερο(αφου εχουμε κρατήσει στην ακρη μια κούπα νερο).
Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατευουμε στην κούπα με το νερό το ανθος και την στέβια.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και την ζελατίνη που εχουμε διαλύσει σε 1 κουταλιά νερο.
Ανακατευουμε να αρχίσει να πήζει.
κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρύνει.
Σερβίρουμε σε μπωλ με μανταρινάκια πάνω  και φουντούκια τριμμένα

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

cupcakes σοκολάτα-amaretto νηστίσιμα




3 κούπες φαρίνα
1/3 κούπας κακάο
2 κουταλάκια σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ζάχαρη λευκή
1 κούπα κρύο νερό
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές λικερ πικραμύγδαλο
2 κουταλιές καρύδια ψιλοκομμένα

ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά σε λεκάνη.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Bάζουμε στις υποδοχές για  cupcakes χαρτάκια και τα γεμίζουμε ως την μέση με το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.

Γλάσο
300 γρ. άχνη
3 κουταλιές σούπας κακάο
6 κουταλιές νερό
2 κουταλιές λικερ amaretto

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την άχνη με το κακάο.Ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά την εστία και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατευοντας να ομογενοποιηθούν.
Γλασάρουμε τα κρύα κεκάκια


cupcakes κάστανο νηστίσιμα






για 20 cupcakes
2 κούπες φαρίνα
ελάχιστο αλάτι
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές λικερ τεντουρα
1 κουταλάκι σόδα
4 κουταλιές γεμάτες πολτό κάστανου

Σε λεκάνη ανακατεύουμε πρώτα τα ξήρα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λικέρ με διαλυμένη μέσα την σόδα και τον πολτό καστανο.
Βάζουμε χαρτάκια στις υποδοχές του ταψιου για cupcakes.
Γεμίζουμε μέχρι την μέση τα χαρτάκια και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.

Γλάσο
250 γρ. ζάχαρη αχνη
2 κουταλιές σούπας πολτό κάστανου
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας λικερ τεντούρα

βάζουμε σε κατσαρολάκι σε χαμηλη φωτιά την αχνη,πολτό, νερο και λικερ και αρχίζουμε να ανακατευούμε να γίνει ενα λειο μείγμα.Γλασάρουμε τα κρύα κεκάκια



Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Γιορτινά τυροπιτάκια



 1 φαρινα,
2/3 κουπας σπορελαιο,
200 γρ γιαουρτι,
2 αυγα,
1 κουταλακι μελι,
1 κουταλια κετσαπ,
λιγη ριγανη,
1 κουπα κεφαλοτυρι
,4 φετες γαλοπουλα αλλαντικο ψιλοκομμενη


Βάζουμε σε λεκάνη την φαρίνα,την ρίγανη και το τυρί.
Ρίχνουμε μέσα το σπορέλαιο,το γιαούρτι και τα αυγά.Ζυμώνουμε και προσθέτουμε το μέλι την κετσαπ και τα κομματάκια ζαμπον.
αφήνουμε να ξεκουραστει  ή ζυμη μιση ώρα.
Φτιάχνουμε τυροπιτάκια με κουπατ και αραδιαζουμε σε ταψι με αντικολλτικό χαρτι.
Ψήνουμε στους 180 20 λεπτά.

Σαλάτα Christmas tree

3 κούπες ψιλοκομμένο μαρούλι
1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβα
5 αγγουρακια τουρσι ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ρόδι
2 λιαστες ντοματες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά καρύδια χοντροκομμένα
1 κουπα κοτόπουλο ψητό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κρουτον ολικής άλεσης
1 μανταρίνι σε φελάκια
200 γρ. cottage cheese
για την σως
1 κουταλιά ξυδι μπαλσάμικο
1 κουταλια μέλι
2 κουταλιές λάδι

Ανακατευουμε  τα 8 πρώτα υλικα της σαλάτας όπως αναγράφονται.
Φορμαρουμε στο πιάτο σαν χριστουγεννιατικο δέντρο.
Διακοσμούμε με το cottage cheese και τα μανταρίνια.\
Χτυπάμε σε ποτήρι τα υλικα της σως και περιχύνουμε την  σαλάτα.


Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

Γιορτινά Τρουφάκια κανέλας light


8 μπισκοτα digestive χωρίς ζάχαρη
10 φρυγανιες ολικής άλεσης
4 κουταλιες καρύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λικερ τεντουρα
1 κουταλιά κανέλα
150 ml νερό
2 κουταλιές σιρόπι αγαύης ή μέλι
επικάλυψη
2 κουταλιές κανέλα
1 κουταλιά κακαο
        ή
2 κουταλιές τριμμένο digestive
1 κουταλιά κανέλα
        ή
τριμμένο καρύδι
κανελα



  • Βάζουμε στο πολυμίξερ τα μπισκότα με τις φρυγανιές και την κανέλα και αλέθουμε σε σκόνη.
  • Διαλύουμε το σιρόπι αγαύης ή το μέλι στο νερό.
  • Προσθέτουμε και το λικέρ στο νερό και το ρίχνουμε στο μειγμα μπισκότου.
  • Προσθέτουμε  τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε στο μείγμα κανέλα-κακάο.

Μύρισαν χριστούγεννα!!!

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

τηγανοψωμα της Δέσποινας






τη συνταγή την ζητησαν κάποια παλικάρια  που πειραματιζονται στην μαγειρικη εκει μακριά στην Ισπανια θέλοντας να δείξουν στους ξενους την ελληνικη κουζίνα...


ζύμη
μισο κιλό αλευρι σταρίσιο
μισο κιλο αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελακια μαγια ξηρή σκονη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
νερο χλιαρό(περίπου 3 κούπες)
γέμιση
700 γρ. τυρι φέτα

ελαιόλαδο για τηγάνισμα


Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικα της ζύμης και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μπαλα γύρω απο τον γάντζο του μίξερ.
Λαδώνουμε ενα μπωλ ελαφρα και τοποθετούμε την ζύμη.Την σκεπάζουμε με πετσετα και τη βαζουμε σε ζεστο μέρος να φουσκωσει για 1 ώρα περίπου.
Παταμε την φουσκωμένη ζύμη και παίρνουμε κομμάτια στο μεγεθος που θέλουμε.
Ρίχνουμε στον πάγκο λίγο αλευράκι και ανοίγουμε με πλάστη το ζυμαρι λεπτό.
Ρίχνουμε στη μια μερια φετα τριμμένη και κλείνουμε το φύλλο.Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει και να ενωθεί η φέτα με το ζυμάρι.
αφου εχουμε πλάσει όλα τα τηγανόψωμα Με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία.
Βάζουμε στο τηγάνι μας λίγο ελαιόλαδο, και αφού κάψει καλά, τηγανίζουμε τα τηγανοψωμα να ροδίζουν.Τα ακουμπάμε σε χαρτι να ρουφήξει το λάδι.


Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Τρουφάκια κάστανο light








  • 200 γρ.τυρι κρέμα light (5% λιπαρά)
  • 5 κουταλιες πουρέ κάστανου(αλεθουμε  στο μουλτι 5  βρασμενα κάστανα με 3 κουταλιές γάλα και 1 κουταλιά στεβια ή έτοιμο πουρέ καστανο σε κονσέρβα)
  • 2 κουταλιές στεβια
  • 3 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
  • 1 κούπα βρώμη
  • 1 κουταλιά λικερ τεντουρα
  • 2  καστανα μαρον γλασε σε κομματάκια
για την επικάλυψη
1 κουταλια γεμάτη κακαο πικρο
1 μαρον γλασε κάστανο σε κομματάκια

  • σε μπωλ βάζουμε το τυρι κρέμα και τον πουρέ κάστανου και ανακατευούμε καλά.
  • Προσθέτουμε την στέβια,τα μπισκότα τριμμένα και την βρώμη.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τεντούρα και τα μαρόν γλασε.
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα κυλάμε στο πικρό κακάο.
  • Βαζουμε σε καραμελόχαρτα και διακοσμούμε με ενα κομμάτι μαρον γλασέ.

Σαλάτα γιορτινή light




4 κούπες τριμμένο λάχανο
1 ξινόμηλο
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλιές καλαμπόκι κονσέρβας
1 κουταλιά σούπας καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά σουπας σταφίδα μαυρη
2 κουταλιές σούπας αγγουρακι τουρσι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σπόρους ροδιού
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σέλερυ


για την σως
4 κουταλιές γιαουρτι 2%
1 κουταλια μαγιονέζα light(εχω βρει με 3% λιπαρα)
παπρικα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι
χυμός μισού πορτοκαλιού

Ανακατεύουμε καλά σε σαλατιέρα όλα τα υλικα της σαλάτας.
Φτιάχνουμε την σως χτυπωντας τα υλικα να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την σως στη σαλάτα και ανακατευουμε
Διακοσμούμε με φέτες μήλου και σπόρους ροδιου

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Τραιφλ σοκολάτα-γιαούρτι light (και για διαβητικούς)








200 γρ γιαουρτι 2%

3 κουταλιες στεβια

1 κουταλια κακαο ή ροφημα σοκολατας χωρις ζαχαρη

μιση μπανανα σε φετες 

λιγους ξηρους καρπους

1 μπισκοτο  σοκολάτας 'η digestive χωρις ζαχαρη





  •  ανακατευουμε το κακαο με την στεβια και το ριχνουμε σε λεκανη με το γιαουρτι και χτυπαμε να ενωθουν.
  • Φτιαχνουμε στρωσεις στο μπωλ με μους  γιαουρτιου,ροδελες μπανανας και τριμμενο μπισκοτο χωρις ζαχαρη εναλλαξ
  • Διακοσμουμε με τριμμενο μπισκοτο και ξηρους καρπους

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Σουφλέ σοκολατα-μανταρίνι light



 1/2 κούπα σπορέλαιο 
1/4 κουπας κακάο 
50 ml γάλα 2% λιπαρά
 50 ml χυμό μανταρίνι 
1 κουταλάκι γλυκού λικερ πορτοκάλι ή άλλο
1 κούπα στεβια(αναλογια με ζαχαρη 1=1) ή συμπυκνωμένη στεβια 1 κουταλακι γλυκου
1 βανίλια
2 αυγά 
1 1/2 κουπα φαρινα ολικης άλεσης



  •  ανακατευουμε σε λεκανη ολα τα υλικά.
  • Αναβουμε το φούρνο μας στους 200 να καψει καλά.
  • Βουτυρωνουμε ενα πυρεξακι και ριχνουμε το μειγμα.
  • Ψηνουμε για 6 λεπτα μόνο.Μην ψησετε παραπανω γιατι θα στεγνωσει και θα εχει την υφη του  κεικ!






Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Cupcakes ολικής αλέσεως -πορτοκάλι light (και για διαβητικούς)





για 12 cupcakes

250 γρ φαρίνα ολικής
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
1/2 κούπα  γάλα 2% λιπαρά
1 κ.γλ.σόδα
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
1 βανιλέτα
1 κουταλάκι γλυκου στέβια συμπυκνωμένη(αναλογια στεβια-ζάχαρη:1 κ.γλ.στεβια=1 κούπα ζαχαρη) ή 1 κούπα στεβια (αναλογια 1 προς 1 με τη ζαχαρη).
1 κουταλια σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά σούπας σταφιδες(προαιρετικά)



  • σε μπωλ βάζουμε τη φαρινα ,τη βανιλέτα και το ξύσμα.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε ενα -ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό με διαλυμένη μέσα την σόδα.
  • Ρίχνουμε και την στεβια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφιδες.
  • Βάζουμε σε ταψάκι με θήκες για κεκάκια τα καραμελόχαρτα και ρίχνουμε κουταλιές απο τη ζύμη.
  • Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά



Cupcakes αλμυρά με σαλάμι αέρος




500 γρ. φαρίνα
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλυκου σόδα
4 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα
1 κούπα mix 4 τυριά τριμμένα
8 φετες σαλαμι αέρος
λήγη παπρικα γλυκιά


  • Σε λεκάνη βαζουμε το αλεύρι ,τη σόδα και την πάπρικα.
  • Ρίχνουμε το λάδι και ανακατευουμε.
  • Ρίχνουμε τα αυγα ενα- ενα ανακατευοντας καθως και το γάλα.
  • Βάζουμε τα τυρια στο τέλος και το σαλάμι σε μικρα κομματάκια και ανακαταευουμε.
  • Τοποθετουμε στο ταψακι για κεκάκια τα χαρτακια και ρίχνουμε κουταλιές απο το μείγμα.Το μείγμα μας ειναι σφιχτό.Δεν γεμίζουμε μέχρι πάνω!
  • Ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...