Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Cupcakes αρωμα βουτύρου με γλασο σοκολάτας και caprice


3 κουπες φαρινα
1 κούπα ζαχαρη αχνη
1 κουταλάκι σοδα
1/2 κούπα σουσαμέλαιο 'η σπορελαιο
1 κούπα γάλα
2 αυγά
1 βανιλια
120 ml  νερό με 2 κουταλιες σιροπι καραμελας μέσα
1 κουταλιά εσανς βουτυρου
80 γρ.τρούφα σοκολάτας

σε λεκανη βαζουμε την φαρινα,την σοδα και την αχνη.
Προσθέτουμε το λαδι,το γάλα,τα αυγα χτυπημενα.
Ανακατευουμε και ριχνουμε βανιλια,νερο με σιροπι και την εσανς.
Στο τελος προσθετουμε την τρουφα.
Βαζουμε χαρτακια στο ταψακι για το cupcake και ριχνουμε μειγμα εως τα 2/3 αν τα θελουμε στρουμπουλα τα κεκακια μας ή ως την μεση για ισια κεκακια.
Ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα περιπου.

γλασο
1/4 κούπας βουτυρο
1/2 κούπα κακαο
3 κουταλιες γάλα
1 βανιλια
2 1/2 κούπες άχνη

Λιώνουμε το βουτυρο σε κατσαρόλα.Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα.Ανακατευουμε να ομογενοποιηθουν.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και προσθετουμε την αχνη και την βανίλια.Ανακατευουμε.
Γλασαρουμε τα κεκάκια μας.

η συνταγη του γλασου ειναι απο τα "ονειρα σοκολάτας" της Αλεξιας Αλεξιάδου

 Στο τελος τρίβουμε επάνω πουρακια caprice

τρουφακια γιορτινά



2 κουπες τριμμενο κεικ που εχει μεινει(εβαλα αυτο εδω
3 κουταλιές μερεντα
2 κουταλιες μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κουταλιά τριμμένο καρυδι
1 κουβερτουρα για την επικαλυψη
1 κουταλία σπορελαιο


βαζουμε σε λεκανη το κεικ,μερεντα μαρμελάδα και καρυδι και ζυμωνουμε.
Εντωμεταξυ λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπαιν μαρι η σε φουρνο μικροκυματων στο χαμηλο.Προσθετουμε το λαδι
Πλαθουμε τρουφακια και τα κυλαμε στην σοκολάτα.
Βαζουμε σε χαρτινα θηκακια και πασπαλιζουμε με χριστουγεννιατικα κας κας

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

τουρτα γενεθλιων "ο Αγιος βασίλης κοιμάται!"

2 δόσεις τελειο σοκολατενιο παντεσπανι   συνταγη εδω
1 κουπα ροφημα σοκολατας
σιροπι καραμελας

μπισκοτα κανέλας με ελαιόλαδο νηστησιμα

ετοιμα να στολιστουν!Αναμεινατε....!





1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμο πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
1 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
2 κουταλιές λικερ τεντουρα
4 κουταλάκια μπαικιν
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά κανελα
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι μείγμα σμυρνιο
500 γρ φαρίνα
500 γρ. φαρινα ολικής αλεσης
1 1/2 κούπα αλευρι για όλες τις χρήσεις

σε λεκανη βάζουμε τα λάδια κια τη ζάχαρη και ανακατευουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τον χυμο με διαλυμένη τη σόδα μεσα.
Ρίχνουμε το λικερ,τις βανιλιες το μπαχαρικο.
Προσθετουμε τα αλευρια ανακατεμενα με το μπαικιν σιγα σιγα να γινει ζυμη.
Βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα.
Κοβουμε με κουπατ.Η ζυμη τριβεται μην φοβασται ζυμωνουμε λιγο στα χερια και κοβουμε με κουπατ.
Ψηνουμε στους 180 15 λεπτα

κουραμπιεδακια με κακαο της Αλεξιας









η συνταγή ειναι της Αλεξιας Αλεξιάδου απο το βιβλίο "Ονειρα σοκολάτας"


25 κομμάτια

1 κούπα βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη αχνη
1/2 κούπα κακάο
1 βανίλια
1/2 κούπα ασπρισμένα και καβουντιρσμένα αμυγδαλα(Εγω εβαλα φουντουκια)
2 κούπες αλευρι για όλες τις χρησεις

χτυπάμε το βούτυρο στο μιξερ με την αχνη και το κακάο να γινει αφρατο μείγμα.
Προσθέτουμε τους ξηρους καρπους και το αλευρι σε 3 δοσεις.
Ανοίγουμε κομματια ζυμης και κοβουμε με κουπατ αστερακια ή οτι αλλο θελουμε.
Βάζουμε σε ταψι με χαρτι ψησιματος και ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτα.
Μολις βγουν ζεστοι πασπαλιζουμε με αχνη ή  περιχυνουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

σούπερ σοκολατενιο παντεσπάνι



Η συνταγη ειναι απο το βιβλιο "μια γιορτη για τα παιδιά" της Αλεξίας Αλεξιάδου

Σούπερ σοκολατενιο παντεσπάνι

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες φαρινα
1 κούπα κακάο
1κουταλακι σόδα
1/2 κουταλάκι βανίλιας
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα βραστό νερό

Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτος από το βραστό νερο σε κάδο του μίξερ για 3 λεπτά. Χαμηλωνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το νερό να αναμειχθεί. Το μειγμα γινεται αρκετα υγρό!!!
Βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψηνουμε για  30-40 λεπτα στους 180. Γίνεται μαλακό σαν μπραουνι...Τελειο για τουρτες!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...