Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

πατε κιμα σε πορτοκάλια



500γρ. κιμα μοσχαρισιο( διπλοπερασμένο στην κρεατομηχανη του χασαπη)
1 κρεμμυδι μεγαλο
 1 κουπα  ξηρούς καρπούς αναμεικτους(καρυδι,φουντουκι,κασιους,αμυγδαλο)
1 αυγο
4 κουταλιες λικερ κουαντρο
αλατοπιπερο
1/8 κουταλακι μειγμα σμυρνιο (μπαχαρικο με κανελα γαρυφαλλο και τζιντζερ)
8 πορτοκαλια
8 φετες ντοματας

Βαζουμε στο πολυμιξερ τον κιμα μαζι με το κρεμμυδι σε φετες,τους ξηρους καρπους,το αυγο,τα μπαχαρικα,και το λικερ.
Αλεθουμε να γινουν μια μαζα.
Βαζουμε στο ψυγειο να σφιξει.
Εντωμεταξυ παίρνουμε τα πορτοκαλια και τους κοβουμε μια μεγαλη φετα απο πανω σαν καπακι.Με ενα μαχαιρι αδειαζουμε την σαρκα του πορτοκαλιου.
Τρυπαμε τα πορτοκάλια σε διαφορα σημεια με ενα καλαμακι απο σουβλακι.
Γεμιζουμε τις κουπες με το μειγμα κιμα και βαζουμε επανω μια φετα ντοματα.
Αραδιαζουμε τα πορτοκαλια σε ενα πυρεξ.
Ριχνουμε στο ταψι λιγο νερο και μερικα κομματακια βουτυρο.
Ψηνουμε στους 180 1 ώρα.
Μολις κρυωσουν τοποθετουμε στο πιατο και κοβουμε σταυρωτα το πορτοκαλι οχι μεχρι κατω να χωρισει αλλα να ανοιξει στα 4 σαν λουλουδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...