Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

τουρτα σοκολατα-φράουλα νηστησιμη



για το παντεσπάνι
3/4 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα χυμο  συσκευασμενο φράουλα
3 κουταλιές ξυδι βαλσαμικο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλακι εσανς φραουλα
2 κουταλιες βοτκα
2 κουταλάκια σόδα
1/2 κούπα κακαο
3 κουπες φαρινα

χτυπαμε στο μιξερ το λαδι με την ζαχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό,το ξύδι και το αλατι.
Ρίχνουμε την εσανς και τη σοδα δυαλυμενη στην βοτκα.
Ανακατευουμε την φαρινα με το κακαο και τα προσθετουμε στο μιξερ λιγο -λιγο.
αλευρωνουμε και βουτυρωνουμε ενα ταψακι 20 εκ.Ρίχνουμε το μειγμα.
Ψηνουμε στους 180 50 λεπτα.Βγαζουμε απο τον φουρνο και αφήνουμε να κρυωσει.Ξεφορμαρουμε απο το ταψακι με προσοχη.

για την κρέμα
500 ml χυμο φραουλα
6 κουταλιές ανθος αραβοσιτου φραουλα ή βανιλια(που βραζει)
5 κουταλιές ζαχαρη
2 κουταλιές ζελε σκονη φραουλα δυαλυμενο σε 50 ml χυμο φραουλα
1 κουταλια μαργαρινη

1 φυτικη κρεμα γαλακτος  μαρκα κρετορε

Βαζουμε σε κατσαρολα 400 γρ χυμο να ζεσταθει.
Σε ενα φλυτζανι βαζουμε 100 ml χυμο,την ζαχαρη και το ανθος αραβοσιτου.Ανακατευουμε να διαλυθουν.
Τα ριχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατευουμε να δεσει λιγο.
Προσθετουμε  τη μαργαρινη να διαλυθει,την σκονη ζελε δυαλυμενη στο χυμο,ανακατευουμε και κατεβαζουμε απο τη φωτια.
αφήνουμε να κρυωσει.
αφου κρυωσει καλα χτυπαμε στο μιξερ την φυτικη κρεμα να γινει σαντιγυ.
Απο την σαντιγυ προσθετουμε στην κρεμα 1 κουπα και ανακατευουμε απαλα.
βαζουμε στο ψυγειο την κρεμα και την υπολοιπη σαντιγυ σε δυο μπωλ.

Συναρμολογηση

2 κουταλιες μαρμελαδα φραουλα
1 κουπα χυμο φραουλα
10 φραουλες
125 γρ.κουβερτουρα
1 κουταλιά σπορελαιο

παίρνουμε το παντεσπανι και το χωριζουμε στη μεση.
Τοποθετουμε τον πρωτο πατο στην πιατελα.
Ραντιζουμε τον πατο μες χυμο φραουλα και αλλοιφουμε με την μαρμελάδα.
Βαζουμε πανω την μιση ποσοτητα κρεμας.
Τοποθετουμε και τον δευτερο πατο,ραντιζουμε με χυμο ,αλλοιφουμε με μαρμελαδα.
Στρωνουμε και καλυπτουμε την τουρτα με σαντιγυ.
Βαζουμε σε μικρο κορνε λιγη ποσοτητα σαντιγυ και κανουμε ροζετες περιμμετρικα της τουρτας.
Λιωνουμε την σοκολατα σε μπαιν μαρι και προσθετουμε το λαδι.
Ανακατευουμε και βουταμε μεχρι την μεση τις φραουλες.
Τοποθετουμε τις φραουλες πανω και στα πλαγια της τουρτας.
Κανουμε ¨"τρεξιματα" με την λιωμενη σοκολατα επανω στην τουρτα
Παγωνουμε για λιγο στο ψυγειο.




2 σχόλια:

Nicky είπε...

Μμμμμ υπερ-φραουλενια κολαση! ΚΑΙ λαχταριστη ΚΑΙ νηστισιμη,τελεια!!!

Ariadni St. είπε...

Λαχταριστή λαχταριστη :)

http://fetoula.blogspot.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...