Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

πασχαλινα κουλουράκια με stevia





1/2 κούπα μαργαρινη με αρωμα βουτυρου
,200 γραμ. cream cheese light(τυρι κρεμα light),
1/2 κουπα στεβια,
1 κούπα χυμο πορτοκάλι,ξυσμα ενος πορτοκαλιου,
1 κουταλακι σοδα
,2 αυγα,
3 βανιλιες,
5 με 5 1/2 κούπες φαρινα,
1/4 κουταλακι αλάτι,
1 κρόκο για το γυαλισμα



στο μιξερ στη μεσαία ταχυτητα χτυπαμε τη μαργαρινη με τη στεβια για 3 λεπτα.Προσθετουμε το αλατι με το ξυσμα και τις βανιλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
κατοπιν προσθετουμε το τυρι κρέμα και χτυπαμε για αλλο 1 λεπτο
.Σε μπωλ χτυπαμε τα αυγα και τα ριχνουμε στο μειγμα
ανω απο το μπωλ του μιξερ ανακατευουμε τον χυμο πορτοκαλιού με την σοδα(προσοχη γιατι αφριζει) και το προσθετουμε στον καδο με το μειγμα.
Εχουμε κοσκινίσει την φαρινα και την προσθετουμε σιγά σιγά στο μείγμα μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη αφράτη και ευπλαστη.
Την βάζουμε σε σακούλα και την τοποθετουμε στο ψυγειο για μιση ώρα
Βγαζουμε απο το ψυγειο τη ζυμη.
Στρωνουμε χαρτι ψησίματος στα ταψια και πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχημα που θέλουμε.Τα αραδιάζουμε στο ταψι

αλλείφουμε με πινελο τον κροκο αραιωμενο με λιγο νερο πανω στα κουλουρακια για να γυαλίσουν.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Ψ'ηνουμε για 20 λεπτα τα κουλουρακια να ροδισουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...