Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Εκμεκ με βαση τσουρεκι και αρωμα μαστιχας και φραουλας.







10 φετες τσουρέκι
κομποστα φραουλα με το σιροπι της
 κρεμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές ανθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
5 δακρυα μαστίχας αλεσμενα με λιγη απο τη ζαχαρη
1 βανίλια
επικάλυψη
1 πακέτο garni ή kretore για σαντιγυ
1 κουταλια αμυγδαλο φιλε και καρυδι
κομποστα
500 γρ.φράουλες
250 γρ. ζαχαρη
1/2 κουπα νερό

Για την κομπόστα Βάζουμε σε κατσαρολακι τις φραουλες με τη ζαχαρη.Αφήνουμε 1 ωρα να βγαλουν τα υγρα τους οι φραουλες.Ρίχνουμε και το νερο και βραζουμε για μιση ωρα χωρις να ανακατευουμε ιδιαίτερα.Αφηνουμε να κρυωσουν.
Για την κρέμαΑνακατευουμε  ολα τα υλικα της κρέμας σε κατσαρόλα και βαζουμε στη φωτια.
Ανακατεύουμε συνεχως για να μην κολλήσει μεχρι να πηξει.Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαντιγυ Χτυπάμε στο μιξερ την φυτική κρεμα παγωμενη να γινει σαντιγυ

Βαζουμε σε πυρεξ τις φέτες τσουρεκι και σιροπιαζουμε με το σιροπι απο τις φραουλες ζεστο.
Βαζουμε διασπαρτα και λιγες φραουλες.Ρίχνουμε την κρεμα αφου εχει κρυωσει και απο πάνω την σαντιγυ.Διακοσμούμε με φραουλες , αμυγδαλο φιλε και καρυδι.
Παγωνουμε στο ψυγειο.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...