Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Εκμεκ με βαση τσουρεκι και αρωμα μαστιχας και φραουλας.







10 φετες τσουρέκι
κομποστα φραουλα με το σιροπι της
 κρεμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές ανθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
5 δακρυα μαστίχας αλεσμενα με λιγη απο τη ζαχαρη
1 βανίλια
επικάλυψη
1 πακέτο garni ή kretore για σαντιγυ
1 κουταλια αμυγδαλο φιλε και καρυδι
κομποστα
500 γρ.φράουλες
250 γρ. ζαχαρη
1/2 κουπα νερό

Για την κομπόστα Βάζουμε σε κατσαρολακι τις φραουλες με τη ζαχαρη.Αφήνουμε 1 ωρα να βγαλουν τα υγρα τους οι φραουλες.Ρίχνουμε και το νερο και βραζουμε για μιση ωρα χωρις να ανακατευουμε ιδιαίτερα.Αφηνουμε να κρυωσουν.
Για την κρέμαΑνακατευουμε  ολα τα υλικα της κρέμας σε κατσαρόλα και βαζουμε στη φωτια.
Ανακατεύουμε συνεχως για να μην κολλήσει μεχρι να πηξει.Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη σαντιγυ Χτυπάμε στο μιξερ την φυτική κρεμα παγωμενη να γινει σαντιγυ

Βαζουμε σε πυρεξ τις φέτες τσουρεκι και σιροπιαζουμε με το σιροπι απο τις φραουλες ζεστο.
Βαζουμε διασπαρτα και λιγες φραουλες.Ρίχνουμε την κρεμα αφου εχει κρυωσει και απο πάνω την σαντιγυ.Διακοσμούμε με φραουλες , αμυγδαλο φιλε και καρυδι.
Παγωνουμε στο ψυγειο.














Lemon curd με στεβια και μπισκοτο digestive







Χυμο απο 4 λεμονια
Ξυσμα απο 2 λεμονια
1 φακελο άνθος αραβοσιτου που βράζει με γευση λεμονι
1 κουταλια σουπας βουτυρο
3 κουταλιες στεβια
 1αυγο
1/2 κουπα γαλα εβαπορε με λιγα λιπαρά αδιαλυτο
2 μπισκοτα digestive χωρίς ζάχαρη για το σερβιρισμα

Σε κατσαρόλα βαζουμε το χυμο,ξυσμα με το άνθος και τη στεβια.Ανακατευουμε με αυγοδαρτη.
Αναβουμε τη φωτια και ανακατεύουμε συνεχεια.Κατεβαζουμε αφηνουμε λιγο να μην καιει και προσθετουμε το αυγο χτυπημενο.Ξαναβαζουμε σε χαμηλή φωτια και ανακατεύουμε ωσπου να πήξει . Προσθετουμε και το γαλα.
Μολις κρυωσει σερβιρουμε σε ποτηρι με τριμμενο μπισκοτο


Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Νηστήσιμα ελιομπουρεκάκια



500 γρ.φαρινα
3/4 κουπας σπορελαιο
1/2 κουπα χυμο πορτοκάλι
 1/2 κούπα σοδα αναψυκτικό
1 κουπα ελια ψιλοκκομενη
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουταλακι ριγανη

Ριχνουμε ολα τα υλικα της ζυμης στο μιξερ και ζυμωνουμε να γινει μπαλα το ζυμαρι μας.
Βαζουμε τη ζυμη στο ψυγειο για μιση ώρα
Εν τω μεταξύ σωταρουμε το κρεμμυδι σε λιγο λαδι και τις ελιες για 5 λεπτα.Ριχνουμε και τη ριγανη.
Αφηνουμε να κρυώσει . Παίρνουμε κομμάτι της ζυμης και το ανοίγουμε πιτακι.Βαζουμε λιγο γεμιση και κλεινουμε.Ρολαρουμε να γινει μακρόστενο. 
Γεμιζουμε το ταψι και ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα.

Νηστησιμα αφρατα σταφιδοψωμα






4 κουπες αλευρι Γ.Ο.Χ
1 φάκελο ξερη μαγιά
1 κουταλακι μπαικιν
 1 1 / 4 κουπας χλιαρο νερο
1/4 κουπας ελαιόλαδο
2/3 κουπας ζαχαρη
1 κουταλακι μαχλεπι
1 κουταλακι κανελα
ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 κούπα σταφιδες
1/4 κουπας σπορέλαιο


Βάζουμε στο μιξερ 3 κουπες απο το αλεύρι.
Ρίχνουμε μεσα το μπαικιν και τη μαγια
Προσθέτουμε και τη ζαχαρη.Χλιαραίνουμε το νερο με το ελαιόλαδο. Τα προσθετουμε στο μείγμα αλευριου.
Τωρα θέτουμε σε λειτουργία το μιξερ με το γαντζο και ζυμωνουμε σε χαμηλη ταχύτητα.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες στη ζυμη.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλευρι να γινει ζυμη μαλακια που κολλάει λιγο.
Ζεσταινουμε το σπορελαιο και οσο ζυμωνει το μιξερ το ριχνουμε σταδιακα μεσα να το απορροφησει.
Σκεπάζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει

1 1/2 ωρα.Παταμε τη ζυμη και πλαθουμε οπως τα τσουρεκακια.


Αφηνουμε να φουσκωσουν και αυτα.Ψηνουμε στους 180 για 20 λεπτα. Μολις βγουν τα αλείφουμε με λιγο μελι να γυαλισουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...